Sledi slédi – vabilo na vseslovensko skavtsko romanje

V soboto, 21. aprila 2018, se bodo slovenski skavti odpravili na romanje ter ga zaključili s skupno sveto mašo. Na oltar želijo postaviti vse svoje delo in se želimo zahvaliti Bogu za prehojeno pot ter prositi, da bi jim bilo tudi vnaprej vselej dano najti pravo sled.

Poromali bodo na tri slovenska romarska središča. Skavti iz štajerske regije bodo romali na Ptujsko Goro, primorski skavti na Sveto Goro, skavti iz ljubljanske regije pa na Brezje. Romanje bodo začeli ob 11.00, skupaj bo na ta dan romalo več kot 3000 skavtov. Ob 17.00 pa bo na vseh treh lokacijah potekala sveta maša, ki se jo bodo udeležili tudi bivši skavti, družine, prijatelji in podporniki. Na Brezjah bo maševal škof msgr. Andrej Glavan, na Ptujski Gori Janez Kobal in na Sveti Gori Slavko Rebec.

Z romanjem bodo skupaj rekli hvala za vse brate skavte in sestre skavtinje in za vse skavtske dogodivščine. Praznovali bodo obletnico Združenja in prosili, da bi kot organizacija rasli in znali slediti sledi Božje poti ter s hvaležnostjo v srcu prosili, da bi znali biti odgovorni do naše Zemlje.

Na romanje se pripravljajo že celo leto. Vsak steg so obiskali leseni kipci apostolov, ki so nas s svojim pričevanjem povezali in vabili, da sledimo sledi. In res bomo šli – po sledeh apostolov in Združenja.

Skavti kot organizacija rastejo, se prenavljajo, izboljšujejo, zrejo v prihodnost in ostajajo hvaležni za pot, ki so jo prehodili. Z okoli 5.000 aktivnih članov in 820 voditeljev v krajevnih enotah po vsej Sloveniji so ena največjih mladinskih organizacij v državi. Želijo opozoriti na svoje delo, saj so dejansko največja mladinska katoliška organizacija v Sloveniji. Opozoriti želijo tudi na možnosti mladinske pastorale v skavtskem gibanju in spodbuditi duhovnike in mladinske skupine k soustvarjanju kvalitetnega programa za mlade. V pričakovanju prihajajoče sinode o mladini želijo narediti čim več za duhovnost mladih ter pripraviti slovenski mladinski katoliški prostor na sinodo.

Vse pa tudi prosijo, da se jim pridružite v molitvi za mlade, da bodo imeli moč, pogum in možnost slediti pravi sledi in najti svojo poklicanost v svetu.

Besedilo je posredoval Gašper Govekar, poverjenik za odnose z javnostmi, ki je na voljo za dodatne informacije na: GSM: +386 40 815 751, tel. +386 1 433 21 30 ali e-pošti: [email protected]

www.skavti.si