Skrivnostni Skype

24.9.2014 ob 10:00 Maribor Zavod Antona Martina Slomška , Škofija Maribor

Vabimo vas, da ste v sredo, 24. septembra, ob 10. uri, z nami del skrivnostnega Skype-a. Z Microsoftom bomo na Zavodu Antona Martina Slomška oz. Škofijski gimanziji A. M. Slomška, na Vrbanski cestri 30 v Mariboru, Microsoftovo mentorsko šolo, prvič v Sloveniji izvedli skrivnostni Skype (Mystery Skype), ki postaja hit med učitelji in dijaki po vsem svetu.

Program je del Microsoftove pobude spodbujanja inovativnega poučevanja in vključevanja sodobnih tehnologij v šolsko okolje.

Bistvo skrivnostnega Skype-a je, da učenci med video klicem dveh sodelujočih šol ugotovijo, iz katere države in mesta prihajajo. Vprašanja morajo biti zasnovana tako, da je nanje moč odgovoriti z da ali ne. Za lažje ugibanje je zaželeno, da so učenci v razredih opremljeni z atlasi in zemljevidi. Teme izbirajo otroci sami, prav tako sami pripravijo in postavljajo vprašanja.

Skrivnostni Skype omogoča učiteljem, da s pomočjo povezanosti izboljšajo kakovost izobraževanja in s privlačnimi metodami spodbujajo in razvijajo spretnosti in znanja 21. stoletja, kot so sodelovanje, kritično razmišljanje in ustvarjalnost. Zahvaljujoč moderni tehnologiji in Skype-u se lahko otroci vidijo, slišijo in komunicirajo med seboj v realnem času, ne glede na to, na katerem koncu sveta se nahajajo.

Trenutno je v projekt vključenih več kot pol milijona učencev iz 150 držav, sedaj pa se priključuje tudi Slovenija.

Dodatne informacije dobite na sedežu Zavoda Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru pri gospe Silvi Belšak na tel. št.: 0590/92 207 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].