Slavnostna akademija ob 25. obletnici Zavoda Antona Martina Slomška

Slavnostna akademija ob 25. obletnici Zavoda Antona Martina Slomška in Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška (1997) ter ob 160. obletnici smrti blaženega škofa Slomška je potekala v petek, 30. septembra 2022, v dvorani Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru.

Ravnatelj Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška dr. Samo Repolusk je v uvodnem nagovoru pozdravil vse goste, med katerimi so bili tudi nekateri slovenski škofje: mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, postulator za Slomškovo kanonizacijo nadškof Marjan Turnšek, murskosoboški škof Peter Štumpf in upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek. Dr. Repolusk je nato zbrane povabil, naj se vsak pri sebi iskreno vprašajo, ali danes še premoremo tisto vero in zagnanost, kot ju je imel bl. Slomšek, in ali prepoznavamo pomen in izjemno pastoralno priložnost mariborskega zavoda za današnji čas in svet.

 

Maribor: slavnostna akademija ob 25-letnici Zavoda Antona Martina Slomška [FOTO]

 
Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:

Mojca Masterl Štefanič

Objava:
01. 10. 2022 / 09:13
Čas branja:
3 minute
Nazadnje Posodobljeno:02.10.2022 / 13:33

Maribor: slavnostna akademija ob 25-letnici Zavoda Antona Martina Slomška [FOTO]
Slavnostno akademijo so z bogatim kulturnim programom oplemenitili številni nastopajoči. FOTO: Jože Potrpin
V Mariboru so sinoči s slavnostno akademijo obeležili 25. obletnico ustanovitve Zavoda Antona Martina Slomška in Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška (1997) ter 160. obletnico smrti blaženega škofa Slomška.

Ravnatelj Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška dr. Samo Repolusk je v uvodnem nagovoru pozdravil vse goste, med katerimi so bili tudi nekateri slovenski škofje: mariborski nadškof in metropolit Alojzij Cvikl, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, postulator za Slomškovo kanonizacijo nadškof Marjan Turnšek, murskosoboški škof Peter Štumpf in upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek. Dr. Repolusk je nato zbrane povabil, naj se vsak pri sebi iskreno vprašajo, ali danes še premoremo tisto vero in zagnanost, kot ju je imel bl. Slomšek, in ali prepoznavamo pomen in izjemno pastoralno priložnost mariborskega zavoda za današnji čas in svet.

Več na spletni strani tednika Družina.