Škof Jamnik bo predaval na Kitajskem in v Južni Koreji

7.10.2019 Južna Koreja Izobraževanje , Sprava
Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik - Foto: Družina Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik - Foto: Družina

Od 7. do 14. oktobra 2019 bo ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik kot visiting profesor predaval na Katoliški Univerzi v Seulu. Tema enotedenskih predavanj bo Etična vprašanja v neoliberalistični družbi v času globalizacije. Poleg tega bo na željo korejskih študentov predaval še o Izzivih s katerimi se sooča sodobna evropska družba. Zadnja tema predavanj pa bo Vprašanje sprave in miru na korejskem polotoku vluči spravnih procesov v Evropi in Sloveniji.

V ponedeljek, 7. oktobra, se bo škof Jamnik srečal s škofom Benediktom Sonom, ki je odgovoren za katoliško šolstvo in še posebej Katoliško Univerzo v Seulu.

V petek, 11. oktobra, bo imel srečanje pri fr. Luke Jongchul Won, predsedniku Katoliške Univerze v Seulu. 

V ponedeljek, 14. oktobra, pa se bo srečal seulskim kardinalom Andrew Yeomom, s katerim že več let sodeluje predvsem pri pripravi Mirovnih konferenc na Korejskem polotoku.

Od 14. do 22. oktobra pa bo škof Jamnik na Kitajskem, kjer bo kot gostujoči profesor predaval v Pekingu, nato pa se bo udeležil in predaval na Mednarodni konferenci v Macau, ki bo potekala od 16. do 19. oktobra. Konferenco organizirata edina katoliška univerza na Kitajskem Univerza Svetega Jožefa in Macau Ricci Institute ob praznovanje svoje 20. obletnice ustanovitve.

Tema konference bo In actione contemplativus – Contemplation, Mission and Martyrdom, na kateri bo škof Jamnik predaval o temi Krščansko pričevanje-življenje in kontemplacija ter o temi Macau-svilna pot ter etična vprašanja in dialog med religijami

Dr. Jamnik se bo srečal z dekanom fakultete Religiozne študije na Univerzi Svetega Jožefa, Stephenom Morganom, predsednikom Macau Ricci Inštitua Stephanom Rothlinom, Zhang Quan Yi ter Paul John Wangom in s profesorji iz drugih azijskih držav, ki bodo sodelovali na konferenci (Japonska, Filipini, Laos, Vietnam, Kambodža, Taiwan).