Škof Jamnik blagoslovil nov zdravstveni dom v Grosuplju

22.12.2014 Grosuplje Škofija Ljubljana, Zdravje

V ponedeljek, 22. decembra 2014, so v Grosuplju odprli in predali javnosti nov prizidek k Zdravstvenemu domu Grosuplje, z 8 novimi splošnimi ambulantami, urinskim in hematološkim laboratorijem, službo nujne medicinske pomoči, garažo, tehničnimi prostori in povezovalnim hodnikom. Dostop gibalno oviranim v vse objekte pa omogoča dvigalo.

Slovesnemu dogodku so prisostvovali župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, pooblaščenec župana Iztok Vrhovec, direktor občinske uprave Dušan Hočevar s soprogo, direktor Zdravstvenega doma Grosuplje Janez Mervič, ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, župani sosednjih občin, poslanec Državnega zbora Janez Janša, svetnice in svetniki občine Grosuplje, predsedniki krajevnih skupnosti občine Grosuplje ter direktor izvajalca GIC Gradnje Ivan Cajzek.

Po krajšem kulturnem programu in nagovorih sta nov objekt Zdravstvenega doma Grosuplje blagoslovila ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik in domači župnik Janez Šket. Dr. Anton Jamnik je ob tem povedal, da se je prav ta dan ponovno začel daljšati dan, ko smo vstopili v nov letni čas, zimo. »Torej vstopamo v čas, ko bo več svetlobe, več luči, več dobrega. O tem nam govori tudi božični praznik, ki govori o lepoti, žaru, luč je zasvetila temu svetu. Vsak človek jo, v času, v katerem živimo, različnih pogledov, velikih filozofij, dojema na svoj način,« je dejal dr. Anton Jamnik in dodal, da je trdno prepričan, da po lepoti, dobroti, večnosti hrepeni vsako bitje na tem svetu.    

Vsem je zaželel blagoslovljene praznike, srečno in blagoslovljeno leto, ter veliko korajže in vedno več svetlobe v naših življenjih.