Silvestrovanje z brezdomci 2017

31.12.2016 Ljubljana Prostovoljstvo, Škofija Ljubljana

Prostovoljci Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote so pripravili tradicionalno, tokrat že 22. Silvestrovanje z brezdomci v Študentskem domu Vincencij v Ljubljani.

Silvestrovanja se je udeležilo okrog 110 brezdomcev, za lepo vzdušje pa je skrbelo več kot 40 prostovoljcev.

S svojim obiskom so navzoče razveselili različni gostje. Med njimi je bil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Poskrbel je za prijetno presenečenje, saj je s sabo pripeljal narodno zabavni ansambel Modrijani. Z nekaj skladbami so razveselil navzoče. Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore je prisotne pozdravil, jih nagovoril in blagoslovil slavnostno večerjo. Svojo dobrodošlico je kot gostitelj izrazil tudi predstavnik lazaristov g. Robert Petkovšek.

Skozi večer se je zvrstil pester program s tombolo, zabavnim skečem, kvizom, skupina prostovoljcev pa je z igranjem in petjem skrbela za živo glasbo in veselo razpoloženje. Podelili so tudi nagrade najbolj pridnim brezdomcem, ki skozi vse leto pomagajo pri različnih aktivnostih v društvu.

Del programa je bil tudi ogled filma o dogajanju v društvu v lanskem letu. Leto 2016 je bilo posebno, saj so praznovali 10. obletnico delovanja Društva prostovoljcev VZD in Dnevnega centra za brezdomce.

Kot vsako leto so odkrili geslo, ki bo brezdomce in prostovoljce spremljalo in jih spodbujalo skozi vse leto 2017. Geslo se glasi: Vztrajam, ko je težko, ne popustim!

Prostovoljci in brezdomci so odštevali zadnje sekunde starega leta in s šampanjcem nazdravili prihod novega. Silvestrski večer je tako minil v prijetnem in veselem ozračju.

 

Janja Završnik