Romanje alkoholikov in vseh, ki trpijo zaradi alkohola in drugih zasvojenosti

16.2.2013 Brezje Bolnik, Marija

V baziliki Marije Pomagaj na Brezjah se bo v soboto, 16. februarja 2013, ob 10.00, začelo romanje alkoholikov in vseh, ki trpijo zaradi posledic zlorabe alkohola in drugih oblik zasvojenosti. Naslov letošnjega romanja je Goreče srce oz. »Ali ni najino srce gorelo v nama?« (prim. Lk 24,32). Tema romanja bo iskanje odgovora na vprašanje, kako zasvojenec – alkoholik doživlja svojo okolico.

Zasvojenosti vseh vrst so v Sloveniji težak problem. Mnogi ljudje se ob tem čutijo osamljene in zapuščene, pomoč pa iščejo tudi v Cerkvi oz. z njo povezanimi ustanovami.


Program

  • 09.15 – molitev rožnega venca v baziliki Marije Pomagaj,
  • 10.00 – maša, ki jo bo daroval mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek,
  • 11.00 – srečanje v dvorani nad zakristijo s pričevanjem redovnega duhovnika, ozdravljenega alkoholika ter predavanje kliničnega psihologa in dekana Teološke fakultete Univerze v Ljubljani p. dr. Christiana Gostečnika OFM.

Letošnje romanje bo tretje po vrsti. Prejšnji dve sta minili v duhovnem ozračju in bližini Boga po Mariji Pomagaj. Romanje je primerno za zasvojence in bivše zasvojence, za njihove družinske člane, za pastoralne delavce, ki se dnevno srečujejo s to problematiko ter za vse, ki bi radi molili za ljudi v tovrstnih stiskah in jim stali ob strani.


Besedilo je posredoval p. Bogdan Rus OFM, ki je po e-pošti na naslovu: [email protected] na voljo tudi za dodatne informacije.