Razstava likovnih del Umetniki za karitas v galeriji Ars na Travniku v Gorici

20.12.2016 ob 18:00 Gorica (Italija) Kultura, Karitas, Umetnost

KATALOG

V torek, 20. decembra 2016, se bodo ob 18. uri v galeriji Ars na Travniku v Gorici (Italija) odprli razstavo likovnih del, ki so nastala v 22. mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas. Umetnike za karitas in likovna dela bosta predstavili Jožica Ličen, sodelavka karitas in Anamarija Stibilj Šajn, likovna kritičarka.

Z glasbenim vložkom bodo sodelovali gojenci Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel iz Gorice, razstavo pa bo odprl Jurij Paljk, urednik katoliškega tednika Novi glas. Razstava bo v galeriji Ars na ogled do 15. januarja 2017.

Razstava Umetniki za karitas ima v božičnem času v galeriji Ars že tradicijo in je rezultat dobrega sodelovanja kulturnih delavcev v Primorskem in mednarodnem prostoru.

Razstavljena likovna dela so bila že na ogled najprej na Sinjem varu, nato v Pretorski palači v Kopru, na dvorcu Zemono pri Vipavi ter na koncertu Klic dobrote v Celju. Iz Gorice se bodo v drugi polovici januarja selila v galerijo Družine v Ljubljano.


Od 15. do 19. avgusta je na Sinjem vrhu nad Ajdovščino potekala 22. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas, ki so se je udeležili izbrani likovni ustvarjalci: Zdravko Dolinšek, Andrej Kosič, Jurij Kravcov, Petar Lazarevič, Miloš Marc, Jasna Merku, Alina Asberga Nabergoj, Patricija Simonič in Suzana Švent. Pridružili so se jim še strokovni sodelavci in pomočniki Jože Bartolj, Lucijan Bratuš, Milena Gregorčič, Silva Karim, Azad Karim, Mira Ličen Krmpotić, Bogdan Soban, Tone Seifert in Janez Štros. Ob dnevu odprtih vrat pa še 18 udeležencev preteklih kolonij ter 58 drugih likovnih ustvarjalcev. Bilanca letošnjega srečanja je 95 avtorjev s 156 likovnimi deli.

Geslo 22. mednarodne likovne kolonije in prodajnih razstav 2016/2017 je »Pogum vse ljudstvo v deželi, govori Gospod« (Ag 2,4), izkupiček posvojenih likovnih pa bo namenjen pomoči ljudem v stiski.

Pripravila: Jožica Ličen, voditeljica projekta Umetniki za karitas, GSM: 041 429 713, e-pošta: [email protected]