Radio Ognjišče vas vabi k spremljanju zadnjih dveh v nizu okroglih miz Podobe Slovenije v medijih, ki bosta v Mengšu in Ljutomeru

3.4.2014 ob 19:00 Ljutomer Radio Ognjišče

LJUBLJANA, 26. marec 2014 - Radio Ognjišče v sklopu praznovanja 20-letnice pripravlja še zadnji dve okrogli mizi iz niza srečanj „Podobe Slovenije v medijih“. V Celju, Kopru, Šentjerneju in na Ptuju so se že zvrstili števili novinarji, uredniki, profesorji in laiki, ki delujejo na področju medijev. Zadnji dve srečanji pripravljamo v Mengšu in Ljutomeru. Na srečanjih se med drugim sprašujemo, kakšna je nedotakljivost politikov, ali je etika v medijih utopija ali povsem realno pričakovanje, ter tudi, kje so meje novinarske radovednosti.

Prva okrogla miza je bila v Celju. Gostje Samo Trtnik (Večer), Tone Rode (Družina), Matej Kovač (Casnik.si) in Marko Milosavljevič (Fakulteta za družbene vede) so spregovorili na temo: Je prihodnost tiskanih medijev v internetni različici?. V četrtek, 13. marca je bila tema okrogle mize v Središču Rotunda etika v medijih. Gostje so skušali odgovoriti na vprašanje, ali je etika v medijih utopija ali povsem realno pričakovanje. Na okrogli mizi so sodelovali Sandra Bašič Hrvatin (Fakulteta za humanistične študije), Evgenija Carl (RTV Slo), Božo Rustja (Ognjišče) in Ranka Ivelja (Dnevnik).

Mediji naj bi v svojem poročanju sledili interesu javnosti. Ali to drži ali ne, so na okrogli mizi v Šentjerneju razmišljali Tone Hočevar (Delo), Jožica Dorniž (novinarka in bodoča odgovorna urednica Vzajemnosti), Barbara Štrukelj (STA) in publicist Andrej Marko Poznič (Časnik.si). 20. marca pa je bila okrogla miza v sklopu Viktorinovih večerov v prostorih minoritskega samostana na Ptuju, posvečena je bila novinarski radovednosti in njenim mejam. Gostje so bili Majda Juvan (RTV Slo), Damjana Žišt (Večer), Marija Slodnjak (RT Ptuj), Franci Trstenjak (Radio Ognjišče) inAleš Maver (Casnik.si).

Kaj so povedali v omenjenih krajih lahko najdete na spodnjih povezavah:

Celje - http://radio.ognjisce.si/sl/152/utrip/13205/

Koper - http://radio.ognjisce.si/sl/152/utrip/13218/

Šentjernej - http://radio.ognjisce.si/sl/152/utrip/13250/

Ptuj - http://radio.ognjisce.si/sl/152/slovenija/13266/

Vabljeni v Mengeš in v Ljutomer

Okrogla miza bo tudi 27. marca ob 19. uri v Mengšu, v tamkajšnji župnijski dvorani (Trdinov trg 9, 1234 Mengeš), tema pa bo Vezi med politiko in mediji in nedotakljivost politikov. O tem bodo spregovorili Rajko Gerič (Planet TV), Tino Mamić (Združenje novinarjev in publicistov), Bogomir Štefanič (Družina), Bojan Traven (RTV Slo) in Petra Sovdat (Finance).

Zadnja v nizu šestih okroglih miz bo v Ljutomeru (Miklošičev trg 3, 9240 Ljutomer), in sicer 3. aprila ob 19. uri. Na temo Medij kot poročevalec in soustvarjalec dogodkov oziroma realnosti bodo razmišljali Tomaž Perovič (POP TV), Franci Trstenjak (Radio Ognjišče), Peter Perše (RTV Slovenija) in Matej Makarovič (Fakulteta za uporabne družbene študije).

Alen Salihović
Informativni program Radia Ognjišče