Radijski misijon na Radiu Ognjišče 2023: Ko se temelji reda podirajo – Kaj more storiti pravični? (Ps 11, 3)

26.3.2023 Slovenija Post, Radio Ognjišče

Radijski misijon bo na Radiu Ognjišče od 26. marca do 1. aprila 2023. S svojimi razmišljanji v osrednjih dnevnih govorih (ob 17.00) bo sodeloval nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek.

V kratkih pričevanjih, svetovalnici in pogovorih, bodo sodelovali tudi drugi duhovniki, redovniki, redovnice in laiki. Misijonski nagovori bodo vsak dan ob 11.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu, na spletni strani Radia Ognjišče.

V času radijskega misijona je petek, 31. marca, načrtovan kot spovedni dan.

Težo letošnjih misijonskih nagovorov je prevzel nadškof Marjan Turnšek, ki bo odgovarjal na vprašanja današnjega časa: splav, evtanazija, nameren razkroj družine... vse to govori o moralnem propadu družbe. Kako naj nekdo, ki vidi v dno brezna, v katerega nas silijo določene skupine, nagovarja in predvsem, kako naj reši sebe, da ne pade v past obupa?

Kako torej osmisliti preizkušnje, ki nas zadevajo?
V predgovoru v knjigo preroka Joba je tudi zapis: »Jobova knjiga odgovarja na vprašanje o človekovih življenjskih preizkušnjah. Vprašanje je zelo pomembno, kajti nobena huda preizkušnja ni človeku pretežka, če je smiselna, in vsaka lahka preizkušnja je prehuda, če se zdi zahrbtna in krivična.«

Vsebina Radijskega misijona

  • Nedelja, 26. 3. – Ko se temelji reda podirajo
  • Ponedeljek, 27. 3. – Kaj more storiti pravični?
  • Torek, 28. 3. – Izgubljeni in osamljeni
  • Sreda, 29. 3. – Skupaj smo močni
  • Četrtek, 30. 3. – Bog – ovira ali izvor naše svobode?
  • Petek, 31. 3. – Družina – kraj sprave in odpuščanja
  • Sobota, 1. 4. – Kaj nam je storiti?