Prvi šolski dan in obisk s. Andreje Godnič na Zavodu Antona Martina Slomška

5.9.2013 ob 10:00 Maribor Zavod Antona Martina Slomška

Uspešen začetek šolskega leta 2013/2014

Prvi šolski dan smo na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška začeli slovesno z dvigom zastav, slovensko himno in kratkim besednim bogoslužjem. Kot je povedal duhovni asistent g. Jani Družovec, je novo šolsko leto povezano z novimi izzivi, smehom, veseljem, hkrati pa tudi s skrbmi. Začeli smo skupaj, gospa ravnateljica, vsi profesorji in dijaki, z namenom, da bi šolske preizkušnje skupaj lažje premagovali. Dijakom je zaželel, da bi v razredih vse leto vladala solidarnost, povezanost in medsebojna pomoč.

Prisrčno dobrodošlico dijakom, ki so se nam na novo pridružili, je zaželel poslovni direktor Zavoda Antona Martina Slomška mag. Andrej Flogie. Dijake je spodbudil, da bi izkoristili novo šolsko leto za pridobivanje znanja, sodelovalno delo, da bi razvijali svoje talente in tudi že razmišljali o nadaljnji življenjski poti.

Za prijeten kulturni vložek, dvig slovenske zavesti in nekaj humorja so poskrbeli fantje iz vokalne skupine Il Divji. Po skupnem uvodu so se dijaki z razredničarkami in razredniki zbrali v matičnih učilnicah in pričeli z razrednimi urami ter poukom.

Naj nas vse leto spremlja misel, ki jo je izrekel mag. Flogie: »Z Bogom začni vsako delo, da bo to dober tek imelo.«

Odprtje razstave

Na prvi šolski dan smo na gimnaziji imeli priložnost prisostvovati odprtju razstave Iz oči v oči s stvarstvom naše bivše dijakinje Klarise Sipoš, ki je sedaj že diplomantka Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer nadaljuje študij na podiplomskem programu – smer slikarstvo. Povedala nam je, da se s svojimi slikami z veseljem vrača k nam in da ima na šolanje na naši gimnaziji lepe spomine. Klarisa na zanimiv način združuje umetnost slikarstva ter zoologijo. Vabljeni, da si ogledate njeno zbirko slik v galerijskem prostoru pred knjižnico.

Dijaški dom Antona Martina Slomška je dijake pričakal že dan pred prvim dnevom pouka. Povedali so, da je bila prva noč bolj kratka, saj so si morali podeliti veliko počitniških dogodivščin. To šolsko leto bo pri njih zaznamovano s sloganom: Bitje srca narekuje ritem življenja!

Na Glasbeni in baletni šoli A. M. Slomška so dobili prvi dan urnike individualnega pouka, z rednim poukom pa nadaljujejo v torek, 3. septembra 2013. Imajo še nekaj prostih mest v oddelkih baleta in vabijo k vpisu.

Obisk misijonarke s. Andreje Godnič OSU

Misijonski krožek na naši šoli že nekaj let pridno pomaga zbirati sredstva za misijone s svojimi prireditvami - koncerti, izdelavo punčk iz cunj, prodajo plišastih kokoši, čokoladic ... Tokrat pa bomo imeli priložnost videti in pobliže spoznati sestro Andrejo Godnič, ki misijonari v Peruju. Prireditev je za dijakinje in dijake 1. in 2. letnika ob 10.00 v dvorani Zavoda Antona Martina Slomška.

Dodatne informacije dobite na sedežu Zavoda Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru pri gospe Silvi Belšak po tel. 0590/92 207 ali po e-pošti na naslovu [email protected]