Predstavitev knjige Od Save do Srebrne reke

15.10.2015 ob 17:00 Ljubljana Zamejci in izseljenci, Knjiga

Svetovni slovenski kongres in Založba Mladika iz Trsta vljudno vabita na predstavitev knjige Od Save do Srebrne reke. Predstavitev spominov šolnika, glasbenika, publicista in urednika prof. Alojzija Geržiniča (1915-2008), ki bo v četrtek, 15. oktobra 2015, ob 17. uri v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa na Cankarjevi 1/IV v Ljubljani.

Sodelujejo:
·      akademik Zorko Simčič, pisatelj in Geržiničev sodelavec pri Slovenski kulturni akciji v Argentini
·      Marko Fink, pevec, tudi sorodstveno vezan na avtorja spominov
·      Ivo Jevnikar, časnikar iz Trsta, urednik knjige

Prisotna bo tudi avtorjeva hčerka Teodora Geržinič, ki se je rodila v Argentini in prihaja za to priložnost prvič v Slovenijo.

O knjigi
Spomini prof. Alojzija Geržiniča, ki obsegajo 422 strani in veliko dokumentarnih fotografij, so prvo delo, ki je izšlo v novi knjižni zbirki tržaške založbe Mladika »Zapisi iz zdomstva«. Avtor v njem opisuje svoje življenje in delo ter razmišlja o družbi in problemih, kot jih je doživljal v vseh »treh Slovenijah«: v rodni Ljubljani, a tudi v Mariboru in Kočevju, nato v Trstu pod nemško zasedbo in takoj po njej, nato v begunskih taboriščih v Italiji in med Slovenci v Buenos Airesu, kjer je na kulturnem področju sooblikoval »slovenski čudež v Argentini«. 

VABILO