Predstavitev knjige g. Dušana Jakomina Od petrolejke do iPada

11.2.2015 ob 19:00 Koper Zamejci in izseljenci, Knjiga, Duhovniki

V sredo, 11. februarja 2015, ob 19. uri bo ob slovenskem kulturnem prazniku v rotundi bl. Elija (Dijaška ulica, Koper) predstavitev knjige g. Dušana Jakomina z nasolvom Od petrolejke do iPada - Pričevanje primorskega duhovnika (Založba Ognjišče, Koper, 2014).

Sodelujeta Ines Cergol, urednica knjige in Loredana Gec, režiserka dokumentarnega filma »Srečen čas, ki ga živim/Portret Dušana Jakomina« (Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino, Slovenski program. Trst. 2008).


»Dušan Jakomin, rojen pri Sv. Antonu pri Kopru leta 1925, sodi v tisto generacijo primorskih Slovencev, ki je na lastni koži izkusila družbeno-politične spremembe 20. stoletja: fašistične raznarodovalne težnje, težo nacistične okupacije in težave komunistične ureditve. Kot bogoslovec in duhovnik se je bil prisiljen z vso to raznoliko prakso še toliko bolj spopadati, zato je njegovo pričevanje dragocen avtentični prispevek k osvetlitvi primorske polpretekle zgodovine. Knjiga izhaja ob stiku dveh pomembnih jubilejev Dušana Jakomina: 65-letnice mašništva v letu 2014 in 90. rojstnega dne v letu 2015.« (Ines Cergol, iz zapisa v knjigi)

»Koliko prisrčne dobrote in ljubezni, koliko veselja do življenja in dela veje iz njegovih besed; besed, ki jih govori samo tisti, ki v življenju najde svojo pravo pot in vse dni zvesto hodi po njej. Zvest samemu sebi, zvest svojemu poklicu, zvest Bogu in zvest človeku.« (dr. Jurij Bizjak, koprski škof, iz zapisa na zavihku knjige)