Predavanje dr. Ligaye Acosto o splavu

12.4.2012 ob 19:00 Ljubljana Družina, Laik

V Antonovem domu na Tržaški cesti 85 v Ljubljani bo v organizaciji Zavoda za pravico do življenja ŽIV!M v četrtek, 12. aprila 2012, ob 19.00 predavanje dr. Ligaye Acosto, ki bo spregovorila o splavu. Gostja bo po predavanju odgovarjala tudi na vprašanja iz publike.

Acostova je več kot 28 let delala na ministrstvu za zdravje na Filipinih. Bila je goreča zagovornica kontracepcije. Verjela je v nadzor rasti števila prebivalstva. Več kot 15 let je delala z ljudmi, okuženimi z aidsom in v okviru tega aktivno promovirala uporabo kondomov tudi med srednješolci. Po poklicu je pravnica in socialna delavka, doktorirala pa je tudi iz managementa.

Svoj pogled je iz kulture smrti obrnila v kulturo življenja, ko je bila imenovana za vodjo programa za naravno načrtovanje družine v letu 2004. V tem času je odkrila smrtonosno prevaro mednarodne propagande kulture smrti. Da bi preverila resničnost spoznanja, je naredila obširno raziskavo, ki je vsebovala dramatične izpovedi medicinskega osebja in žrtev umetnega splava. Ob teh spoznanjih ni mogla ostati ravnodušna. Postala je glas tistih, ki jim ne dovolimo spregovoriti.

Acostova je prejela številne nagrade, med drugim tudi s strani filipinske vlade, odbora USAID (Unites States Agency for International Development) in HKI (Helen Keller International). Je regionalna koordinatorka za pro-life organizacijo HLI (Humal Life International) za območje Azije in Oceanije.


Dodatne informacije dobite v Zavodu ŽIV!M, tel. 068/161–575, e-naslov: [email protected] ali na sedežu ustanove Zakonci za Kristusa, tel. 04/232–31–10, e-naslov: [email protected].


Poročilo s srečanja