Pozdrav v imenu bogoslovcev

15.3.2015 Ljubljana Škofija Ljubljana

Ob slovesnosti škofovskega posvečenja Vam v imenu Marijine kongregacije slovenskih bogoslovcev in duhovnikom izrekam iskrene čestitke.

Bogoslovci se veselimo skupaj z Vami. Ljubljanska nadškofija je dobila novega pomožnega škofa in ob tem ne moremo ostati ravnodušni. Pred enim mesecem smo z radostjo pozdravili odločitev papeža Frančiška, da je v to odgovorno službo postavil ravno Vas; danes, ko se v Kristusu za vas dopolnjuje polnost zakramenta svetega reda, je to veselje še žlahtnejše.

Sprejemate breme škofovstva. Na vašo pot prihajajo nove odgovornosti, pred Vas se postavljajo novi, gotovo tudi še neznani izzivi, zato Vam želimo predvsem, da bi znali z Božjo pomočjo zmeraj graditi mostove, ki naj bodo vez med Njegovo voljo in zaupanim Vam ljudstvom ter nalogami, ki Vas v prihodnosti čakajo.

Po skupaj preživetem času, za katerega smo hvaležni, smo prepričani, da boste dobro in srčno opravljali škofovsko službo ter boste resnično apostol Ljubezni in Resnice.

Naj za vse velja beseda zahvale in iskrena želja, da bi med vernike goreče širili veselo oznanilo in bili svetal zgled Kristusovega duhovnika! Naj talenti, ki Vam jih je podaril dobri Bog, vsem zasvetijo kot luč.

Bodite zvesta in trdna opora gospodu nadškofu in še naprej delajte v blagor Cerkve, mi pa Vam obljubljamo podporo v molitvi.

Nad Vas kličemo obilni Božji blagoslov in Vas izročamo v varstvo Brezmadežne Matere Božje.

Vse dobro!

 

                                                                                              g. Andrej Penko