Poročilo z Literarnega opoldneva z Andrejem Brvarjem


V dvorani Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru je na dan pred slovenskim kulturnim praznikom, v torek, 7. februarja 2012, ob 12.00 potekalo literarno opoldne z akademikom EPK gospodom Andrejem Brvarjem. Prireditev so pripravili dijaki in dijakinje Slomškovega knjižno-knjižničnega kluba z mentorico bibliotekarko Silvo Belšak.

Andrej Brvar je spregovoril o svojih otroških letih, preživetih v Čačku, o mladostnih oz. najstniških letih in vsemu, kar sodi zraven, preživetih v Mariboru, predvsem na Lentu. Z navzočimi je podelil misli o družini in Bogu kot absolutnem, tistem, ki je vsakega od nas čudežno ustvaril. Povprašali so ga tudi o kulturi v današnjem času, mestu Maribor ter o položaju knjige v sodobnem času. Za slednjo meni, da se za njen obstoj ne boji, o čemer pričajo tako številne knjižne izdaje in sejmi, kot tudi vse večje število ljudi, ki se vračajo v njeno zavetje.

Dijaki in dijakinje Slomškovega knjižno-knjižničnega kluba so srečanje popestrili z branimi odlomki iz Brvarjevih del. Silva Belšak se je na koncu vsem zahvalila za sodelovanje in jim zaželela lep slovenski kulturni praznik.


Dodatne informacije dobite v Zavodu Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru pri Silvi Belšak, tel. 0590/92–207, e-naslov: [email protected] oz. na spletni strani www.slomskov-zavod.si.