Plenum Nadškofijske karitas Maribor

9.3.2019 ob 9:30 Maribor Škofija Maribor, Karitas, Občni zbor

Vsi duhovniki, sodelavci in prostovoljci Karitas v mariborski nadškofiji so vabljeni na plenum Nadškofijske karitas Maribor, ki bo v soboto, 9. marca 2019, ob 9.30 v mariborski stolnici. 

Sodelavci Karitas pri svojem prostovoljnem delu vedno znova zaznavajo in občutijo, da je materialna stiska, v kateri se je znašla družina ali posameznik, del skupne ali osebne stiske, trpljenja, boja, izključenosti in zapostavljenosti. V zaupnem pogovoru mnogi odprejo prenekatero notranjo rano, odkrijejo težo osamljenosti in žalosti, iz katere največkrat ne vidijo izhoda. Takrat njihove oči spregovorijo: »Stiske mojega srca olajšaj« (prim. Ps 25, 17).

Z navedenimi psalmistovimi besedami v srcu se bodo sodelavci in prostovoljci Karitas mariborske nadškofije ob plenumu najprej zbrali pri oltarju v mariborski stolnici in se zahvalili za dar služenja ter prav tako prosili za blagoslov karitativnega dela v nadškofiji. Sv. mašo bo ob 9.30 daroval nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ, ob somaševanju navzočih duhovnikov. 

Plenumsko srečanje bodo nato nadaljevali v Slomškovi dvorani. V uvodu bodo prisluhnili razmišljanju prof. dr. Maksimilijana Matjaža o neločljivi povezanosti poslanstva Karitas in evharistije, ki mora postajati alternativni model delovanja sodelavcev Karitas. Po predavanju bodo predstavljeni dela Karitas v letu 2018 in načrti za leto 2019. Srečanje bo obogateno s kulturnim programom mladih glasbenikov.

Branko Maček,
predsednik Nadškofijske karitas Maribor