Osrednje praznovanje Slomškove nedelje 2021 v Celju

Foto: Družina Foto: Družina

V nedeljo, 26. septembra 2021, je bilo pri Sv. Jožefu v Celju ob doslednem upoštevanju pogoja PCT pri udeležbi osrednje praznovanje Slomškove nedelje.

To je priložnost za poživljanje njegovega svetniškega lika in dela ter krepitev njegovega pomena za sodobni čas. In dan spodbude in molitve za kanonizacijo oz. razglasitev Slomška za svetnika.

Slovesno mašo po akademiji in molitvi na dvorišču pred domom je ob somaševanju generalnega vikarja Roka Metličarja, upokojenega celjskega škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška in trideset duhovnikov iz mariborske metropolije daroval upokojeni nadškof msgr. dr. Anton Stres, ki je tudi nagovoril zbrane. 

Prepeval je župnijski pevski zbor pod vodstvom Primoža Krta. Župnik Slomškove župnije Maribor – Košaki in odgovorni urednik Igor Ignacij Novak je ob koncu slavja predstavil novo številko Slomškovega lista.

Nadškof Stres je v pridigi poudaril, da je blaženi škof Anton Martin Slomšek v veri in predanosti Božji volji občudoval sv. Jožefa – letos praznujemo Jožefovo leto – in ga pogosto postavljal za zgled svojim vernikom. Posebej je omenjal veliko posredniško vlogo, ki sta jo, tako nadškof, imela in jo še imata oba velika Jožefa iz zgodovine našega odrešenja.

 

Vir: Družina