Novinarska konferenca pred podelitvijo nagrade Nadje Maganja

25.2.2016 ob 16:00 Trst Zamejci in izseljenci, Nagrada, Ženska
Podelitev nagrade l. 2013 Podelitev nagrade l. 2013

Nagrada Nadja Maganja, ki so jo ustanovili Skupnost sv. Egidija Furlanije-Julijske krajine, Društvo slovenskih izobražencev, Slovenska zamejska skavtska organizacija in družina Nadje Maganje Jevnikar (1951-2006), bo letos podeljena že sedmo leto. Gre za priznanje ženski ali skupini žensk, katerih življenje odlikujejo izkušnja vere ter ena ali več vrednot, ki so odlikovale tudi  življenje in delo Nadje Maganje: ljubezen do raziskovanja na področjih zgodovine, znanosti in kulture, pisanje kot sredstvo za posredovanje osebne izkušnje in zavzetosti, služba bližnjemu, ljubezen do ekumenskega in medverskega dialoga, pedagoška izkušnja, solidarnost z revnimi in potrebnimi, varstvo človekovih pravic ter trdno prepričanje, da je treba izpričevati etične vrednote ne glede na javno mnenje in trenutno vodilne ideologije.

Letošnji nagrajenki bomo predstavili na tiskovni konferenci v četrtek, 25. februarja 2016, ob 16.00 na sedežu  Društva slovenskih izobražencev v Trstu (ul. Donizetti 3/I).

Javna podelitev 7. Nagrade Nadja Maganja pa bo v ponedeljek, 7. marca 2016, ob 20.30 prav tako na sedežu Društva slovenskih izobražencev v Peterlinovi dvorani v Trstu.

 

Za Odbor,
Federica Marchi