Nova nagrada za pisatelja Alojza Rebulo

2.12.2012 Latisana, Italija Knjiga, Nagrada

Občina Latisana je letošnjo 19. literarno nagrado Latisana za severovzhod – obmejna književnost, ki želi pospeševati kulturni dialog in medsebojno poznavanje na območju Furlanije – Julijske krajine, Tridentinske – Južne Tirolske, Veneta in Slovenije, podelila pisateljema Alojzu Rebuli za prevedeno slovensko in Claudiu Segatu za italijansko književnost.

Žirija, ki ji predseduje Paolo Maurensig, je ob tem posebej opozorila še na knjigi Miriam Goldstein in Alessandra Bande.

Podelitev nagrad bo v nedeljo, 2. decembra, ob 10.30, v gledališki dvorani Odeon v Latisani. Letošnjo prireditev bodo v prihodnjih dneh spremljale še nekatere pobude ob 90-letnici rojstva Elia Bartolinija.

Rebulo so z laskavo utemeljitvijo nagradili za prevedeni roman Nokturno za Primorsko, ki je v okviru projekta Rebula Knjižnice Dušana Černeta iz Trsta izšel pri založbi Edizioni San Paolo v Milanu v prevodu Martine Clerici in s spremnim esejem Boža Rustje. Leta 2008 je za prevod Nekropole nagrado Latisana za severovzhod prejel pisatelj Boris Pahor.


Besedilo v italijanskem jeziku.


Obvestilo je posredoval Ivo Jevnikar.