Navodila za novinarje, fotografe in snemalce ob umestitvi novega koprskega škofa Jurija Bizjaka

23.6.2012 Koper Škofija Koper
Fotoreporterji - vir - LSDI Fotoreporterji - vir - LSDI

Zaradi nemotenega poteka bogoslužja ob umestitvi novega koprskega škofa msgr. dr. Jurija Bizjaka in kakovostnega spremljanja dogodka novinarje, fotografe, snemalce in druge sodelavce medijskih hiš prosimo, da upoštevate navodila v nadaljevanju.

Akreditacija ni potrebna. Gibanje v koprski stolnici Marijinega vnebovzetja bo zaradi velikega števila navzočih omejeno. Novinarje in njihove sodelavce prosimo, da spoštujejo sakralnost prostora in navodila, ki jih bodo dobili tudi na kraju samem.

  1. Glavna navodila

Neomejeno fotografiranje in gibanje v stolnici bo možno pred mašo, med mašo samo pa bodo medijski sodelavci morali upoštevati omejitev gibanja. Prehod do oltarnega prostora (prezbiterija) bo onemogočen, možno bo samo fotografiranje ob ambonu (dohod po stopnicah stranske ladje, ne po glavnih), kjer bo tudi stal tiskovni predstavnik škofije Božo Rustja.

Med mašo fotografiranje obhajila vernikov ne bo mogoče. Fotografiranje prav tako ni predvideno na sprejemu za povabljene goste.

  1. Tehnični napotki

Za posebno snemanje na oltarju ali pri ambonu bo mogoče namestiti naprave do začetka maše, kasneje pa ne. Za ustrezno osvetljavo prostora bo poskrbela stolna župnija.

  1. Parkiranje

V neposredni bližini stolnice bo možno parkiranje na trgu Brolo ali okoliških parkiriščih, sicer pa na parkirišču na Ukmarjevem trgu pri morju (dostop do stolnice je po Belvederju, nato po Verdijevi ulici).

  1. Obleka

Novinarje, fotografe, snemalce in njihove sodelavce prosimo, da na slovesnost pridete v primerni praznični obleki.

  1. Kontakti za dodatne informacije

Dodatne informacije dobite pri tiskovnem predstavniku koprske škofije mag. Božu Rustji na GSM 041/345–980 ali po e-pošti na naslovu [email protected].