Navodila za novinarje, fotografe in snemalce na škofovskem posvečenju msgr. dr. Franca Šuštarja

15.3.2015 Ljubljana Škofija Ljubljana, Medij

Zaradi nemotenega poteka in kakovostnega spremljanja dogodka novinarje, fotografe, snemalce in druge sodelavce prosimo, da upoštevate navodila v nadaljevanju.
Vstop v stolnico bo za novinarje mogoč skozi zakristijo in s predhodno identifikacijo z novinarsko (PRESS) kartico. Akreditacija ni potrebna.

 

Zbirno mesto za novinarje
Zbor za novinarje bo pri vhodu v zakristijo, ki se nahaja med stolnico in župniščem (Dolničarjeva ulica 1, med Ciril-Metodovim trgom in vhodom v Semenišče) ob 14.45 uri, od koder boste na prostor za novinarje odšli skozi zakristijo. Prostor bo za vas rezerviran kot običajno pri stranskem oltarju v desnem krilu cerkve (ob Marijinem oltarju). Prosimo, bodite točni!

Stranski vhod v stolnico je namenjen tistim, ki so prejeli vabila, glavni vhod ostalim obiskovalcem.

Gibanje po stolnici bo zaradi velikega števila navzočih zelo omejeno. Novinarje in njihove sodelavce prosimo, da spoštujejo sakralnost prostora in navodila, ki jih bodo dobili na kraju samem pri gospe Manici Ferenc, ki bo razložila natančen potek posvetitve in možnosti za fotografiranje. Fotografiranje obhajila vernikov in darovanja prostovoljnih prispevkov ni dovoljeno.

 

Obleka
Novinarje, fotografe, snemalce in njihove sodelavce prosimo, da na slovesnost pridete v primerni svečani obleki.

 

Kontakti za dodatne informacije

Dodatne informacije dobite pri gospe Manici Ferenc, e-mail: [email protected], GSM: 031 678 588.

 

Tiskovni urad Nadškofije Ljubljana
Boštjan Prevc