Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje

28.11.2013 Cerkev na Slovenskem Družina
Foto - http://img.cancaonova.com Foto - http://img.cancaonova.com

V soboto, 28. decembra 2013, na praznik nedolžnih otrok, bomo v Cerkvi na Slovenskem obhajali Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje.

 

Začetek pobude

Papež Benedikt XVI. je 27. novembra 2010 v baziliki sv. Petra v Rimu vodil molitveno bdenje z naslovom Vigilija za vse porajajoče se človeško življenje. Praznovanje je sovpadalo z večernicami pred prvo adventno nedeljo in je bilo postavljeno v obdobje pričakovanja rojstva Jezusa Kristusa. Ob tej priložnosti je vse škofe po svetu povabil, naj se mu pridružijo in na ta dan tudi sami pripravijo podobna srečanja po svojih škofijah. V odgovor na papeževo vabilo so 27. novembra 2010 tudi po slovenskih škofijah potekale molitvene ure in maše, kamor so posebej povabili družine, zakonske skupine in molivce za življenje.

 

Nadaljevanje pobude v Cerkvi na Slovenskem

Slovenski škofje so na 65. redni seji SŠK 26. marca 2012 sprejeli sklep, da bo 28. december, praznik nedolžnih otrok, v Cerkvi na Slovenskem odslej posvečen spominu in molitvi za nerojene otroke. Eden od razlogov za to odločitev je dejstvo, da je bilo v Sloveniji po podatkih Inštituta za varovanje zdravja med letoma 1979 in 2011 storjenih 381.713 umetnih splavov.


Dodatne informacije so na voljo po elektronski pošti: [email protected]