Napoved dogodkov v Domu sv. Jožefa

12.4.2013 Celje Dom sv. Jožef, Duhovni program
Cerkev sv. Jožefa - Celje Cerkev sv. Jožefa - Celje

V Domu sv. Jožefa v Celju se bodo v aprilu zvrstili naslednji dogodki:

Tečaj za bralce beril

V soboto, 6. aprila 2013, bo med 9.00 in 13.00, potekalo srečanja bralcev Božje besede z direktorjem Celjske Mohorjeve in lektorjem v Tržaškem gledališču ter predavateljem na AGRFT v Ljubljani prof. Jožetom Faganelom. Tečaja se poleg organiziranih skupin lahko udeležijo posamezniki, ki bi radi utrdili poslanstvo branja besedil pri bogoslužju.

Šola komunikacije in javnega nastopa za starejše

Šola komunikacije in javnega nastopa za starejše bo potekala tri torke zapored in sicer, 9., 16. in 23. aprila 2013, vsakokrat med 9.00 in 12.30. Šolo pripravlja in izvaja Tanja Ozvatič, ki ima bogate izkušnje s področja usposabljanja za komuniciranje. Komuniciranje je sestavni del vsakdanjega življenja. Nihče ne more živeti, ne da bi komuniciral z drugimi ljudmi. S komuniciranjem človek spoznava svet, v katerem živi, druge ljudi in sebe samega (spreminja svoja stališča, navade, vrednote, vedenje…). V šoli komunikacije in javnega nastopanja se bodo udeleženci seznanili z osnovami dobre komunikacije, z različnimi vrstami komunikacije in se preizkusili v prvinah javnega nastopanja.

Orgelski koncert

V petek, 12. aprila 2013, ob 19.00, bo v cerkvi sv. Jožefa koncert, ki ga bo izvajal stolni organist iz Varaždina Višeslav Jaklin.

Tečaj za krasilce cerkva

V soboto, 13. aprila 2013, bo med 10.00 in 13.00 tečaj za krasilce cerkva, ki ga bosta vodila Rok Metličar in Jože Planinšek CM. Mnogi verniki zgledno skrbijo za urejenost in okrasitev župnijske ali podružnične cerkve, na tečaju pa bodo lahko dobili nove ideje ali svoje podelili z drugimi.

Veseloigra Stari grehi

V nedeljo, 14. aprila 2013, ob 16.00, bo v kardinalovi dvorani potekala uprizoritev veseloigre Stari grehi avtorja dr. Josipa Štolbe. Igrajo mladi iz župnije Celje sv. Jožef v režiji Jožeta Planinška.

Plakat


Dodatne informacije o dogodkih dobite v Domu sv. Jožefa na Plečnikovi ulici 29 v Celju, na tel. št. 0590/73–800 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].