Dan odprtih vrat Doma sv. Jožef Celje

20.5.2024 ob 16:00 Celje Dom sv. Jožef, Kultura

V ponedeljek, 20. maja 2024 ob 16. uri bo v Domu sv. Jožef Celje praznovanje obletnice začetka varstva starejših in dan odprtih vrat.

V Domu sv. Jožef se vsako leto 20. maja spomnimo vselitve prve stanovalke v Varstvo starejših. Z dnevom odprtih vrat utrjujemo povezanost vseh treh dejavnosti: varstva starejših, orglarske šole in duhovno prosvetne dejavnosti. Njihovo prepletanje se odraža v delovanju hiše, ki se odpira navzven in poskuša biti prostor srečevanj, dialoga in odprtosti. Naši ustanovitelji lazaristi, župljani, stanovalci s svojimi bližnjimi, slušatelji, obiskovalci in zaposleni gradimo skupnost, kjer se vsak čuti sprejetega in razumljenega. V zadovoljstvo nam je, da smo s stanovalci za naša prizadevanja dosegli srebrni certifikat, ki ga na svetovni ravni za vključevanje montessori pristopa v življenje starejših in  oseb z demenco podeljuje Center for Applied Research in Dementia. Kot prvim na svetu je isti center podelil srebrno priznanje tudi zaposlenim v Domu sv. Jožef, ki v naših medsebojne odnose vključujemo montessori načela.

Z letošnjim praznovanjem želimo poudariti prav vidik sprejemanja in povezanosti. S Celjsko folklorno skupino in klapo Dalmari bomo tkali vezi med dvema glasbenima izročiloma, ki se nas vsako na svoj način, globoko dotakne. Ne glede na starost ali okolja iz katerih prihajamo bomo praznovali in se veselili drug drugega ter Doma, ki nas povezuje.

Irena Švab Kavčič,
direktorica s sodelavci


Pripete datoteke:

dan odprtih vrat Doma sv_ Jožef Celje 2024 MANJ.pdf