Nadškof Zore bo gost Srečanja pod lipami v Gorici

29.10.2015 ob 20:00 Gorica (Italija) Nadškof Zore, Zamejci in izseljenci
Foto - Radio Ognjišče Foto - Radio Ognjišče

VABILO

V četrtek, 29. oktobra 2015, ob 20. uri bo gost pogovornega večera Srečanja pod lipami v kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici (Italija) ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Kot edini predstavnik slovenske Cerkve se je pred nekaj dnevi vrnil s tritedenske škofovske sinode o družini, ki je potekala v Vatikanu. V ospredju pogovora, ki ga bosta zato vodila goriška zakonca Katja Tomsič in Ivo Cotič, bo sklepni dokument, ki so ga odobrili v soboto zvečer v Vatikanu, pa tudi splošne problematike, ki so vezane na družinsko tematiko, zakonsko zvezo in vzgojo otrok in mladih ter o tem, kako Cerkev na tem področju odgovarja izzivom današnjega časa.

Srečanje z uglednim slovenskim cerkvenim dostojanstvenikom bo tudi priložnost za pogovor o številnih drugih vsebinah, s katerimi se sooča Cerkev na Slovenskem, od vernosti slovenskega človeka do duhovnih poklicev, stanja duha na Slovenskem, odnosa družbe, medijev in politike do Cerkve... Govora bo tudi o zahodni civilizaciji in begunski tragediji, solidarnosti, ki je za Cerkev temeljna vrednota, delovanju Karitasa in misijonskih središč po svetu.

Nadškof Zore se bo na sedežu goriške nadškofije srečal z goriškim nadškofom msgr. Redaellijem, v Štandrežu pri Gorici bo ob 18.30 daroval sveto mašo. Srečanje pod lipami, ki ga prirejata v skupnem sodelovanju Kulturni center Lojze Bratuž in Krožek za družbena vprašanja Anton Gregorčič bo v komorni dvorani goriškega hrama.

Za dodatne informacije:
Krožek Anton Gregorčič - Študijski center za družbeno-politična vprašanja
Drev./V.le XX Settembre 118 - 34170 Gorica/Gorizia – IT
http://www.centerbratuz.org