Nadškof Marjan Turnšek v Ljudski kuhinji Betlehem

29.3.2013 Maribor Karitas, Škofija Maribor
Nadškof Turnšek v Ljudski kuhinji Betlehem Nadškof Turnšek v Ljudski kuhinji Betlehem

Pred praznikom velike noči se je mariborski nadškof metropolit dr. Marjan Turnšek v Ljudski kuhinji Betlehem, ki deluje pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor, srečal z brezdomci in tistimi, ki zaradi velike stiske prihajajo vsak dan ter prejmejo pomoč v obliki toplega kosila.

V voščilu je opozoril na velikonočno skrivnost, ki v naša življenja prinaša upanje, da v najbolj težkem trenutku nismo ostali sami. Besede solidarnosti je nato udejanjil tako, da se je pridružil sodelavcem in prostovoljcem Karitas ter pomagal razdeliti postno kosilo.

Vsem dobrotnikom Karitas, sodelavkam in sodelavcem v mreži Župnijskih karitas, vsem, ki v svoji stiski potrkajo na vrata Karitas voščijo blagoslovljeno veliko noč z željo, naj nas največja skrivnost našega odrešenja poveže, da bi čistega srca in v dobri vesti ter z iskreno vero znali na pravi način izvrševati dela Ljubezni – Karitas.


Dodatne informacije dobite na sedežu Nadškofijske karitas Maribor pri generalnem tajniku Božidarju Bračunu na Strossmayerjevi ulici 15 v Mariboru, tel. 0590/80–350, e-pošta: [email protected].