Nadškof Alojzij Cvikl obiskal Ljudsko kuhinjo Betlehem v Mariboru

24.12.2015 Maribor Božič, Karitas, Škofija Maribor

Na dan pred božičnim praznikom je Ljudsko kuhinjo Betlehem mariborske Karitas obiskal mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Na začetku je vsakemu stisnil roko in jih nagovoril ob vstopu v letošnje božično praznovanje.

Ob jaslicah, ki stojijo v Karitasovi ljudski kuhinji, je nadškof prisotne opozoril, da nas te vodijo v Betlehem, kjer se je pred 2000 leti rodil Božji Sin. Ta dogodek obhajamo sredi noči, da bi začutili, da Odrešenik prihaja med nas kot Luč. Vemo, da je drugače hoditi po temi, ko imamo v roki luč. Tako tudi Božji Sin prihaja, da bi osvetlil pot vsakega izmed nas, da ne bi tavali ampak hodili v luči. Tudi preizkušnje, ki nas zaznamujemo, človek drugače premaguje, ko čuti da ni sam, ko čuti bližino Boga, ki mu daje moč.

Nadškof je tudi poudaril, da smo v svetem letu usmiljenja, ko na eni strani doživljamo in čutimo, ljubezen in usmiljenje Boga do vsakega izmed nas in kot vabilo, da to ljubezen in usmiljenje delimo drug drugemu.

Nadškof se je zahvalil vsem, ki omogočajo, da lahko Karitas pomaga vsak dan s toplimo obrokom 60 osebam, in izrazil upanje, da se bodo še našli dobri ljudje, ki bodo to možnost toplega obroka omogočali še naprej.

Na koncu je nadškof zaželel vsakemu doživet božič z več ljubezni, razumevanja in dobrote in Božjega blagoslova v novem letu, ki prihaja.

 

Darko Bračun
generalni tajnik

NADŠKOFIJSKA KARITAS MARIBOR
Strossmayerjeva 15, SI-2000 Maribor
Tel.: +386 (0)590 80 357
GSM: +386 (0)51 370 699
E-mail: [email protected]
Splet: www.karitasmb.si