Krofi iz Malečnika za male bolnike v UKC Maribor

13.2.2024 Maribor Dobrodelnost, Župnija
Foto: Župnija Malečnik Foto: Župnija Malečnik

Na pustni torek malečniška župnija v sodelovanju z župnijsko Karitas in Lions klubom Maribor že tradicionalno v okviru dobrodelne akcije pokloni krofe uporabnikom ustanove, kjer skrbijo za ljudi v socialni stiski, gibalno ovirane ali kakorkoli drugače stigmatizirane osebe (odvzeta svoboda) oziroma ustanovi, kjer opravljajo drugo človekoljubno pomoč. Letos so 150 krofov, ki so jih po recepturi iz Malečniške kuharice pripravile župnijske gospodinje, poklonili Kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor – otroški bolnišnici.

V torek, 13. februarja 2024, so predstavnike organizatorjev dobrodelne akcije na mariborski pediatrični kliniki sprejeli Monika Pevec, glavna sestra Klinike za pediatrijo, in zdravniki Klinike za pediatrijo. Organizatorjem dobrodelne akcije so se zahvalili za iskreno gesto dobrodelnosti. Krofe so razdelili po posameznih oddelkih bolnišnice med hospitalizirane otroke in zaposlene.

S to gesto so malim bolnikom in vsem, ki zanje strokovno skrbijo, prinesli nekaj veselja in pokazali, da mislijo nanje ter jim želijo hitrega okrevanja.

Klinika za pediatrijo UKC Maribor je terciarna ustanova, v kateri se diagnostično obravnavajo in zdravijo novorojenci, dojenčki, otroci in mladostniki s širšega severovzhodnega dela Slovenije. Kot taka zagotavlja najvišjo strokovnost in omogoča obravnavo bolnih otrok v skladu s sodobnimi smernicami. Razvila se je z dobrim strokovnim in znanstveno-raziskovalnim delom iz temeljev prvega pediatričnega oddelka, ki je bil ustanovljen leta 1946. Od leta 2012 je organizirana v sedem samostojnih enot, ki omogočajo optimalno strokovno delo in razvoj, še lahko preberemo na njihovi spletni strani.