340-letnica posvetitve prve cerkve sv. Jožefa na Studencih v Mariboru

23.6.2024 Maribor Škofija Maribor, Župnija

Osrednje praznovanje 340-letnice posvetitve prve cerkve sv. Jožefa na Studencih v Mariboru bo v nedeljo, 23. junija 2024, s praznično sv. mašo ob 10. uri v Jožefovi cerkvi, ki jo bo daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl, po maši pa bo druženje na zelenici za cerkvijo.

Vabljeni romarji iz župnij sv. Jožefa in vsi častilci sv. Jožefa.

Župnija sv. Jožefa na Studencih skupaj z Mestno četrtjo Studenci, osnovno šolo Janka Padežnika, Turističnim društvom Studenci, Gasilskim društvom in drugimi junija letos s številnimi dogodki in prireditvami praznuje 340-letnico posvetitve prve cerkve sv. Jožefa. Zvrstili so se že številni dogodki, kot je tradicionalno pranje perila pri Jožefovem studencu Perice na Studencih, ki so ga pripravili učenci OŠ Janka Padežnika skupaj z Valdorfskim vrtcem in s Turističnim društvom; filmska predstavitev zgodovine cerkve Arhivski zapisi cerkve sv. Jožefa na TV Exodus s ponovitvami; zgodovinski večer z naslovom Studenci, ta slovita predmestna vas v organizaciji Rajzefibra z Vidom Kmetičem; filmski večer Jasne in Francija Tropenauerja s predstavitvijo svetovnih popotovanj. 

Na Radiu Maribor bo 16. junija praznovanju posvečena nedeljska jutranja oddaja Iz roda v rod s ponovitvijo 20. junija v nočnem programu Radia Slovenija 1. Na sam zgodovinski dan 17. junija, ko je papežev nuncij na Dunaju pooblastil lavantinskega škofa Franca grofa Stadiona, da sme posvetiti prvo cerkev sv. Jožefa (ohranjen arhivski dokument), bo v cerkvi ob večerni sv. maši pel Komorni zbor Hugo Wolf.

Vir novice: Sv. Jožef Maribor