Kateheze za zakonce v pastoralnem letu 2022/23 na temo razločevanja

21.9.2022 Cerkev v Sloveniji Družina, Leto družine

Osrednja tema katehez za zakonce v pastoralnem letu 2022/23 je razločevanje.

Odločitev za to temo je bila sprejeta potem, ko so na 10. svetovnem srečanju družin junija letos v Rimu mnogi zakonski pari kot pričevalci izpostavili nujnost, da se znamo v vsakdanjem zakonskem in družinskem življenju prav odločati, tako v velikih kot malih stvareh. Poudarili so, da je to nekaj, kar se lahko vsi naučimo in da se pravzaprav moramo naučiti za življenje v veri.

Zanimivo je, da je tudi papež Frančišek konec avgusta začel z nizom katehez o razločevanju. Pričakujemo lahko torej kar nekaj njegovih katehez, ki jih bomo opremili z vprašanji za pogovor v skupini in bodo služila kot gradivo za srečanja zakoncev. Kateheze bomo objavljali sproti.

Objavljamo prve tri kateheze o razločevanju. Prvi dve katehezi sta iz nagovora zakoncev Soren in Ever Johnson, junija v Rimu. Tretja kateheza pa je prva v nizu katehez papeža Frančiška o razločevanju. Poleg tega dajemo na uporabo tudi prevod evharistične adoracije z junijskega srečanja v Rimu, ki vse zakonce vabi k premišljevanju o daru zakramenta sv. zakona ob odlomku iz evangelija o čudežu v Kani Galilejski.


Luka Mavrič,
Urad za družino pri SŠK