Izjava Katoliške karizmatične prenove o Družinskem zakoniku

25.3.2012 Slovenija Družina, Izjava, Referendum
Vir - Google Vir - Google

Državljanke in državljani Republike Slovenije, ki smo povezani v duhovnem toku Katoliške karizmatične prenove,[1] nasprotujemo Družinskemu zakoniku, ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije.

Družinski zakonik namreč ne podpira družine in ne spodbuja odgovornega materinstva in očetovstva, predvsem pa škodi otrokom. Del Zakonika otroka poniža celo na raven stvari, s katero je dopustno trgovati. Sprejeti Družinski zakonik razvrednoti družino in ne podpira rojstva, ohranitve in razvoja človeškega življenja po naravnih zakonih.

Družinski zakonik prav tako ne spoštuje prvenstvene pravice otroka do mame in očeta ter jo približuje interesom istospolno usmerjenih. Zakonik tako na široko odpira možnosti zlorab, t. j. posvojitev otrok v istospolne skupnosti, trgovino z otroki, izkoriščanju žena v socialni stiski kot nadomestnih mater ter vsiljevanje radikalnih sprememb šolskih programov v smeri homoseksualne vzgoje, čemur smo tudi priče v zadnjem času.

Zaradi navedenih, za nas etično in moralno nesprejemljivih dejstev, bomo na referendumu 25. marca 2012 glasovali proti Družinskemu zakoniku.

V imenu vodstva Katoliške karizmatične prenove koordinator za Slovenijo Janez Cerkovnik.


Za pojasnila in dodatne informacije je na voljo Janez Cerkovnik po e-pošti na naslovu: [email protected].[1] Katoliška karizmatična prenova povezuje več tisoč verujočih v Katoliški Cerkvi v Sloveniji in je največji duhovni tok v Katoliški Cerkvi, ki po vsem svetu vključuje več kot 140 milijonov vernikov. Prim. http://prenova.rkc.si/.