Koncert Glej ta naš svet

Na 23. letnem koncertu zborov in orkestra Zavoda sv. Stanislava, ki je bil 15. maja 2016, se je predstavilo več kot 400 mladih glasbenikov v devetih zborih in orkestru.

Letošnji koncert z naslovom Glej ta naš svet je zaznamovala raznolika glasba različnih časov, krajev in slogov. Glasbene podobe so v izvedbi zborov in orkestra slikale živopisano življenje na Zemlji, odpirale duhovno razsežnost človekovega bivanja in širile veselje do življenja na tem našem svetu.

Izvajalci so s prepričljivo interpretacijo navdušili zbrano občinstvo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ki je bila premajhna za vse, ki so želeli prisluhniti zavodskim glasbenikom. Ti so združili svoje darove v čudovito harmonijo in v vseh vzbudili radost življenja, kot je v svojem nagovoru dejal dr. Roman Globokar, direktor Zavoda sv. Stanislava. Gallusova dvorana Cankarjevega doma se je na binkoštni večer tako spremenila v binkoštno dvorano, ki je bila napolnjena s Svetim Duhom.

Preko večera so se zvrstili vsi – osnovnošolska zbora, vseh pet gimnazijskih zborov, študentska zbora in godalni orkester – koncert pa so že tradicionalno sklenili skupaj, in sicer s skladbo Johna Rutterja Glej ta naš svet in odlomkom iz kantate Hvalnica stvarstva skladatelja in dirigenta Damijana Močnika.