Družine Aninega sklada se bodo zbrale na tradicionalnem spomladanskem srečanju v Šentjakobu ob Savi

18.4.2015 Ljubljana Družina, Civilna družba

Dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, pripravlja v soboto, 18. aprila 2015, v Šentjakobu ob Savi tradicionalno srečanje družin. Namenjeno je druženju, izmenjavi izkušenj pa tudi predavanjem za starše. O vzgoji otrok bosta spregovorila logopedinja Simona Levc in specialni pedagog Marko Juhant. Srečanje se bo začelo ob 9. uri s tisočo oddajo Sobotna iskrica Radia Ognjišče, v kateri bodo nastopile tudi družine Aninega sklada, oddaji bo sledila sveta maša, popoldne pa bodo dekleta od 10 do 15 let gradila pravo montažno hišo z vso napeljavo, fantje se bodo pomerili v nogometu, mlajši otroci pa bodo v skupinah izdelovali hiške iz različnih materialov.

Ustanova Anin sklad si že 17 let prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, čeprav so naše finančne možnosti v zadnjih letih precej omejene. Pomagamo na različne načine, kot so svetovanja, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. Pripravljamo tudi druženja z družinami, spomladi v Šentjakobu ob Savi, poleti pa v Dolenjskih Toplicah. Ker si večina družin ne more privoščiti dopusta, so takšna druženja za družine z več otroki eden od prijetnejših trenutkov.

Predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc gleda na srečanja zelo pozitivno. „Vidimo, da so družine, ki komaj čakajo, da se dobijo skupaj, ki komaj čakajo, da se srečajo med seboj, da si podelijo doživetja in da si tudi podelijo stvari, ki jih prinesejo s seboj.“ Posebnost pomladanskega srečanja je tudi tako imenovana boljša tržnica na kateri si družine med seboj izmenjajo stvari, podarimo pa jim tudi tisto, kar prinesejo dobrotniki. Letos se je katoliški mesečnik Ognjišče, ki praznuje 50 let izhajanja odločil, da vsaki od družin podari eno od svojih knjig.

V letu posvečenega življenja nas bodo na srečanju povezale besede sv. Frančiška Asiškega: „Prava vera, trdno upanje in popolna ljubezen“

 

Program srečanja:

9:00 - začetek tisoče oddaje Sobotna iskrica Radia Ognjišče na odru Pod skal'co. Oddaja, v kateri bodo sodelovale tudi družine, bo potekala v živo, vodil jo bo Jure Sešek. Oddaja bo v vsakem primeru, saj nam je za tokratno srečanje podjetje Petre iz Žalca posodilo šotor, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

11:00 - Sveta maša v župnijski cerkvi - zahvalili se bomo za vse prejete milosti v minulih mesecih ter prosili za ohranitev družine v prihodnosti. Spomnili se bomo tudi vseh dobrotnikov in donatorjev.

12:00 – Kosilo

13:00 – Popoldanski del:
- predavanje Marka Juhanta in Simone Levc za starše in odrasle;
- dekleta od 10 do 15 let bodo gradile pravo montažno hišo z vso napeljavo;
- fantje se bodo pomerili v nogometu;
- mlajši otroci pa bodo v skupinah izdelali hiške iz različnih materialov;

 

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Za dodatna informacije smo vam na voljo na številkah 051 390 787 (Alen Salihović) in 051 317 533 (Marija Šterbenc).

 

Alen Salihović