Donacije za Ustanovo Anin sklad

2.11.2015 Cerkev na Slovenskem Družina

Ustanovo Anin sklad najbrž že poznate, če pa še ne, pa nas lahko spoznate če si ogledate našo spletno stran http://anin-sklad.si, lahko pa si preberete tudi predstavitev, ki je priložena temu pismu.

Zakaj Vam danes pišemo? Pišemo Vam z namenom in prošnjo za vašo naklonjenost in pomoč pri našem nadaljnjem delovanju. Gospodarska kriza, ki traja že nekaj let nas je zelo prizadela. V zadnjih letih so donacije podjetij in drugih organizacij popolnoma usahnile. V prvih letih našega delovanja je bilo donacij kar precej. Sedaj pa se srečujemo z izjemno velikimi težavami.

Naša ustanova deluje že 17 let in združuje že več kot 350 družin, z več kot 2200 otroki. Pomagamo jim na več načinov. Redno mesečno finančno pomoč prejema okrog 140 družin, druge koristijo, kar jim zmoremo priskrbeti. Udeležujejo se naših srečanj, katera organiziramo 3 x letno, spomladansko kot družinski dan v Šentjakobu ob Savi, poletno ob godu sv. Ane v juliju v Dolenjskih Toplicah in če imamo srečo se dobimo še v božičnem času.   

Ustanova tudi po 17-tih letih delovanja še nimamo zaposlene osebe, ki bi se temu delu lahko v celoti posvetila. Delamo le kot prostovoljci, zato smo morda manj uspešni. Si pa zelo želimo, da bi zmogli še naprej delovati vsaj v takem obsegu kot doslej.  Redno mesečno razdelimo 12 do 15 tisoč €, posamezna družina dobi od 100 do 200 € mesečno, odvisno od števila otrok v družini.

V veliki skrbi, kako bomo delovali v prihodnje in koliko bomo še lahko pomagali našim družinam, smo se odločili, da se obrnemo na Vas posameznike, za katere upamo, da nam boste pomagali, da bo ustanova Anin sklad lahko delovala tudi v prihodnje. Ustanovi lahko namenite tudi del svoje dohodnine.

Marija Šterbenc
predsednica uprave

PREDSTAVITEV USTANOVE ANIN SKLAD
OBRAZEC ZA DOHODNINO
IBAN: SI56 2420 1900 4148 846   koda namena: CHAR