Dobrodelni koncert Slomškove ustanove

17.5.2012 ob 20:30 Maribor Kultura

Univerza v Mariboru in Slomškova ustanova organizirata dobrodelni koncert graškega univerzitetnega orkestra, ki bo v četrtek, 17. maja 2012, ob 20.30 v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru.

Na koncertu bodo pod vodstvom dirigenta Andreja Skorobogatkova nastopili študentje in profesorji Univerze Karel-Franc v Gradcu ter Tehnične univerze Gradec. Izvajali bodo naslednja dela:

  • Tomaso Giovanni Albinoni: Koncert za 2 oboi, op. 9/3
  • Richard Strauß: Suita v B-duru za 13 pihal, op. 4
  • Gabriel Fauré: Pavane, op.50
  • Peter Iljič Čajkovski: Koncert za violino v D-duru, op. 35

Vstop na koncert bo prost, obiskovalci pa bodo povabljeni k darovanju prostovoljnih prispevkov, namenjenih za štipendije in finančno pomoč dijakom in študentom iz socialno šibkejših družin.

Slomškova ustanova je dobrodelni štipendijski sklad, ki je bil ustanovljen leta 2000 in podpira socialno šibke dijake katoliških srednješolskih vzgojno-izobraževalnih ustanov. Njeni ustanovitelji so (nad)škofije, katoliške gimnazije, cerkvene založniške in medijske ustanove ter dve ustanovi iz Krekove dediščine. V primeru gimnazij, ki imajo interni štipendijski sklad (npr. gimnazije v Šentvidu, Mariboru in Želimljem), Slomškova ustanova daruje sredstva v omenjeni sklad. Pri podeljevanju finančne pomoči upoštevajo naslednje vidike: osebni dohodek na družinskega člana, družine z več otroki, učni uspeh in nadarjenost, oddaljenost od šole in bivanje v dijaškem domu.


Dodatne informacije dobite na sedežu Slomškove ustanove na Vrbanski cesti 30 v Mariboru, tel. 0590/92–104, e-naslov [email protected].