Dobro delo dobro dene

LJUBLJANA, 19. januar 2014 - Leto 2014 je za Radio Ognjišče pomembno, praznuje namreč 20. obletnico svojega delovanja. Ker je v dosedanjem delu stremel k temu, da bi se približal ljudem, prisluhnil njihovim težavam in jim po svojih močeh pomagal, se je v letošnjem letu odločil to okronati z akcijo "Dobro delo dobro dene".

Vsak mesec se bo na dan, ko bo na koledarju izpisana številka 20, ekipa radijskih sodelavcev podala v enega od slovenskih krajev, kjer bo skušala narediti nekaj dobrega za tamkajšnje prebivalce ali naključne mimoidoče. V akciji bo sodeloval tudi Mercator, ki bo za pomoč družinam v stiski, katerih potrebe nam bo sporočila Karitas, namenil vrednostne bone. Ob večerih pa se bomo zbirali pri različnih dogodkih in se tako s prebivalci družili na drugačen način.

Januarska akcija - 20. januarja 2014 bo radijska ekipa med drugim skušala pregnati strahove, ki jih čutimo do bolezni in bolnih, do smrti in umiranja. Akcija se bo začela v Ljubljani, kjer bo del ekipe obiskal bolne otroke v Pediatrični bolnišnici in jim tako, kot najbolje zna, popestril tamkajšnje bivanje. Del ekipe bo prisluhnil zgodbam v hiši Hospic, kjer pravijo, da dodajajo življenje dnevom, tretji del ekipe pa se bo mudil v Mercatorju v garažni hiši Šentpeter na Zaloški 1 v Ljubljani, kjer bo na različne načine pomagal tamkajšnjim kupcem.

Dobrodelno gesto Mercatorja, ki bo osmim družinam v stiski poklonil vrednostni bon, bomo dopolnili s hrano, ki jo bodo prispevali bodisi poslušalci, ki se bodo odzvali povabilu in se pripeljali v Ljubljano, bodisi obiskovalci Mercatorja. Z darovano hrano bomo lahko vsaj osem družin razveselili in jim hkrati pregnali skrbi, kaj dati na krožnik v dneh, ki bodo sledili.

Opoldne se bomo z bolniki in njihovimi svojci povezali v skupni opoldanski molitvi, ki jo bomo prenašali iz bolniške kapele UKC Ljubljana. K njej smo povabili tudi poslušalce.

Koncert narodnozabavne glasbe - Prav v prihodnjih tednih bo oddaja Prijatelji Radia Ognjišče praznovala svojo 1000. izvedbo, zato smo se odločili ta jubilej praznovati v družbi odličnih glasbenikov in ljubiteljev narodnozabavne glasbe, ki jih je med zvestimi poslušalci Radia Ognjišče veliko. Ponedeljkov večer bo tako obarvan s koncertom v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, ki je že dva tedna razprodan.

Od človeka do človeka - Radio Ognjišče se zaveda, da ni treba veliko, da nekoga razveseliš, to zavedanje pa bi rad razširil tudi med druge Slovenke in Slovence. Deliti upanje, nasmeh, topel objem, poslušati nekoga, mu pomagati pri njegovem vsakdanjem opravilu, to je nekaj, zaradi česar smo ljudje.

Ne gre za lov na nagrade, ne gre za drage avtomobile, ne gre za dobitek na loteriji, gre za majhne stvari, ki prav tako, če ne celo bolj, osrečujejo sočloveka.

V letošnjih dvanajstih mesecih bomo obiskali različne kraje, morda pridemo tudi k vam, saj dobro delo dobro dene vsem.

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] in na telefonski številki 051 685 661.