Če rožni ven'c boš molil rad, dobil boš milost vsakikrat

7.10.2015 ob 18:00 Brezje Marija, Molitev

 

7. oktobra obhajamo praznik Rožnovenske Božje Matere, ki je bil v bogoslužje vpeljan kot spomin na krščansko zmago nad Turki pri Lepantu 7. oktobra 1571. Molitev rožnega venca je bila skozi mnoga stoletja vir moči in poguma, vir milosti in blagoslova. V mnogih Marijinih prikazovanjih na različnih koncih sveta je bilo po vidcih slišano naročilo: Molite rožni venec! Skupaj z naročilom po molitvi slišimo mnoge odmeve, kaj vse lepega in blagoslovljenega se je zgodilo po vztrajni in goreči molitvi ter premišljevanju rožnovenskih skrivnosti. S to vero in zaupanjem želimo tudi letos 7. oktobra obhajati dan rožnega venca na Brezjah, v baziliki Marije Pomagaj.

Bratje frančiškani z Brezij in sodelavci Radia Ognjišče vas 7. oktobra vabimo k Mariji Pomagaj, da obhajamo praznik Rožnovenske Božje Matere in skupaj molimo vse štiri dele rožnega venca s prepričanjem, ki ga spodbuja verno srce in ga je na sebi lasten način izrazil pesnik: če rožni ven'c boš molil rad, dobil boš milost vsakikrat. Kot eno občestvo, zbrani v baziliki in ob radijskih sprejemnikih, bomo molili za uspeh sinode, za mir v svetu, za družine ter za ohranitev in utrditev krščanskih korenin in krščanske dediščine v Sloveniji in Evropi.

Začeli bomo ob 18.00 in najprej zmolili veseli in svetli del rožnega venca, nadaljevali s sveto mašo, ki jo bo daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, in po maši še zmolili žalostni in častitljivi del rožnega venca.

Lucija, fatimska vidkinja, je v svojem zadnjem spisu razmišlja o pomenu rožnega venca:
»Vprašujem se: zakaj je Marija izbrala molitev rožnega venca in ne kakšne druge. Morda zato, ker je vsem najbolj dostopna, majhnim in velikim, modrim in nevednim, da z dobro voljo vsak dan darujejo Bogu ponižno molitev našega rožnega venca. Prav od začetka nas vodi k pomembnim Božjim skrivnostim odrešenjskega dela, ki ga je izvršil Jezus Kristus, naš Odrešenik. Vsi potrebujemo Marijino posredovanje pri Bogu. Sveti oče Janez Pavel II. je dejal: 'Rožni venec je moja najljubša molitev.' Da, to je najlepša molitev, ki so nas jo naučila nebesa. Vodi k večjemu spoznavanju Boga in njegovega odrešenjskega dela v Kristusu«