Božično kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem

24.12.2018 Maribor Dobrodelnost, Škofija Maribor

24. decembra 2018 je v Ljudski kuhinji Betlehem v Mariboru potekalo božično kosilo. Ob tej priložnosti je Ljudsko kuhinjo Betlehem, kakor vsako leto, obiskal mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl DJ. Srečal se je s prejemniki pomoči. 

Zbranim je voščil z naslednjimi besedami: "Božič nam razodeva, da je Bog ljubezen. Ta ljubezen je postala človek. Ponuja nam roko in nas vabi na skupno pot. Jezus je ponudba vsem ljudem. Ni prišel zaradi določene skupine ali naroda. Prišel je k vsem ljudem, ljudem vseh časov, še posebej so mu blizu tisti, ki so v težavah, jih pesti bolezen, revščina… V njegovih očeh je vsak dragocen, vsak je ljubljen. Božič je praznik, ki nam želi povedati, kako nas ima Bog rad. Naj bo Božič za vsakega od vas dan veselja in hvaležnosti, kajti Dete položeno v jasni nam vrača upanje, prinaša mir, ki ga svet ne more dati. V novem letu želim zdravja in božjega varstva!"

Hvala vam, ker vse leto darujete in pomagate in zagotovite toplo kosilo njim, ki živijo na robu.

Hvala za vaš božični dar, SMS s ključno besedo DAR5 na tel. št. 1919, ki omogočil 2 topla obroka. 

Voščilo in zahvala

Pomoč Karitas ne bi bilo mogoča brez podpore in solidarnosti mnogih skritih dobrih ljudi, ki darujejo po svojih močeh (mnogi so se odločili in namenili dar, svoj čas kot prostovoljec ali donacijo dohodnine za Karitas) in sofinancerjev (MOM – Mestna občina Maribor, MDDSZ – Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, MZ – Ministrstvo za zdravje, FIHO – Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, ZRSZ – Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, EU – Evropska unija – operativni program za materialno pomoč najbolj ogroženim (EU-hrana) …) ter donatorjev. 

 

Nadškofijska karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, Maribor, T: 0590 80 350, F: 0590 80 360; e: [email protected], w: www.karitasmb.si