24-urna molitev in post za domovino

21.6.2023 Slovenija Civilna družba, Država

V hvaležen spomin in s prošnjo za domovino so že minuli konec tedna začeli molitveno devetdnevnico pred dnevom državnosti, ki poteka vse do sobote, 24. junija.

24-urna molitev in post za domovino potekata od torka, 20. junija, od 18.30, do srede, 21. junija, do 18.30, ko bo v ljubljanski stolnici maša za domovino.

Povezani prek spleta

24-urna molitev bo tudi letos potekala preko spleta, in sicer tako, da bodo skupine, ki bodo oblikovale molitev v določenem časovnem terminu, sodelovale prek aplikacije Zoom, drugi pa se bodo pridružili prek YouTube kanala Družina Media. Na tak način se lahko molitveni verigi pridružijo slovenski domoljubi na vseh koncih sveta.

»Jaz sem z vami«

Z molitvijo in postom »Bogu skupaj izročimo našo domovino ter zanjo in njene prebivalce molimo in prosimo Božjega varstva in blagoslova, ki ga v teh časih še kako potrebujemo«.

Letošnja molitev bo potekala pod geslom: `Jaz sem z vami!´ Vsak se lahko pridruži v molitvi povezanemu občestvu in na ta način lahko vsak doda kamenček v molitvenem mozaiku, ki ga bomo naši domovini ponovno poklonili ob njenem prazniku.

Vsako jutro molitev rožnega venca

V času devetdnevnice smo povabljeni, da se v duhu povežemo po župnijah, družinah, skupnostih in občestvih in skupaj molimo za našo domovino. V času devetdnevnice je vsako jutro ob 5. uri molitev rožnega venca, tudi prek valov Radia Ognjišče.

Maša za domovino v sredo zvečer

Po 24-urni molitvi in postu bodo v sredo, 21. junija, ob 18.30, slovenski škofje darovali mašo za domovino ob prihajajočem dnevu državnosti. 

Vir: Družina