24. generalni kapitelj Šolskih sester de Notre Dame

26.9.2017 Marriottsville, MD, ZDA Redovništvo, Katoliška cerkev
Iz Slovenije se kapitlja udeležujeta provincialna predstojnica s. M. Magda Burger (na sliki) in izvoljena delegatka s. M. Martina Radež - Foto: Družina Iz Slovenije se kapitlja udeležujeta provincialna predstojnica s. M. Magda Burger (na sliki) in izvoljena delegatka s. M. Martina Radež - Foto: Družina

Petinštirideset Šolskih sester de Notre Dame (SSND) z vsega sveta bo od 26. septembra do 24. oktobra zbranih v kraju Marriottsville, MD, ZDA, na svojem 24. generalnem kapitlju. Iz Slovenije se kapitlja udeležujeta provincialna predstojnica s. M. Magda Burger in izvoljena delegatka s. M. Martina Radež.

Tema tega kapitlja je: “Zaupanje in pogum. Z malim zadovoljne z veseljem darujemo vse svoje življenje za tisto edinost, za katero je bil poslan Jezus Kristus.” Namen tega srečanja je dvojem: dati usmeritev za življenje in poslanstvo kongregacije za prihodnost in izvoliti generalno predstojnico in generalne svetovalke, ki bodo v tej službi šest let.

Sestre so vse svoje članice, pridružene člane in članice, družine in prijatelje prosile, naj molijo zanje v tem času priprave usmeritve in odločitev, ki jih čakajo.

Sestre se iskreno zahvaljujejo za izkazano solidarnost do njih in za vse molitve zanje, ko še naprej tvegajo vse, kar so in kar imajo zaradi poslanstva Jezusa Kristusa.

Blažena M. Terezija Jezusova Gerhardinger je ustanovila kongregacijo Šolskih sester de Notre Dame leta 1833 na Bavarskem. Danes je to mednarodna kongregacija apostolskih redovnic v skupnosti, z več kot 2.500 sestrami, ki delujejo v 30 deželah na petih kontinentih. Njihovo poslanstvo je poglabljanje povezanosti z Bogom in med ljudmi, ki ga živijo z apostolskim služenjem, usmerjenim v vzgojo. Vzgajajo s svetovno vizijo, prepričane, da je svet mogoče spremeniti s tem, da se spremenijo ljudje.

V Slovenijo so prve sestre prišle leta 1886 in sicer v Šmihel pri Novem mestu, dve leti kasneje, 1888, pa še v Ilirsko Bistrico. Zaupano poslanstvo nadaljujejo še danes.


Za več informacij obiščite mednarodno spletno stran www.gerhardinger.org ali kontaktirajte Koordinatorico za komunikacijo kongregacije, ki je Patricia Stortz [email protected].