23. leto delovanja Radia Ognjišče in 43. srečanje PRO

12.11.2016 Radio Ognjišče

Radio Ognjišče s 43. srečanjem prijateljev in poslušalcev (PRO) nadaljuje s prazničnimi dnevi pred 28. novembrom 2016, ko bodo obeležili 22 let delovanja. Praznovanje bo svoj vrh doseglo prihodnjo nedeljo z Gala koncertom v Cankarjevem domu v Ljubljani in s slovesno sveto mašo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano (28. novembra). Po njej bo okrogla miza, na kateri bodo sodelovali nekateri ministri osamosvojitvene vlade.

12. november 2016
12. novembra, na Martinovo soboto, se bomo zbrali v Ormožu, kjer poteka te dni že 24. Martinovanje. 43. srečanje PRO bo tako povezano z martinovanjem v vinorodnih krajih, kjer so doma dobri in prijazni ljudje. Srečanje bomo začeli s sveto mašo v farni cerkvi sv. Jakoba ob 12. uri, somaševanje bo vodil ormoški župnik p. Drago Avsenak, ob oltarju pa se mu bo pridružil tudi glavni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak, po njej pa se dogajanje preselilo v ogrevan šotor, kjer se bo program nadaljeval s šaljivimi prikazi vinogradniških običajev s krstom mošta, razstavo pridnih rok, z degustacijo kulinaričnih dobrot, nastopi ansamblov in ustvarjalno Martinovo delavnico za vse generacije.

20. november 2016
Rojstni dan Radia Ognjišče že tradicionalno obeležujemo z dvema koncertoma v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Letos bo to 20. novembra ob 15. in 19. uri. Na programu bodo slovenske cerkvene in sodobne krščanske pesmi ob spremljavi Simfoničnega orkestra Cantabile iz Logatca. Prav za to priložnost je kar pet priznanih slovenskih skladateljev in aranžerjev - Slavko Avsenik ml., Matija Krečič, Gašper Jereb ter Nada in Dečo Žgur naredilo priredbe skladb. Ob spremljavi 60-članskega simfoničnega orkestra in 40-članskega Gala zbora bodo zapeli: Modrijani, Irena Yebuah Tiran, Kvatropirci, Iva Stanič, Metod Palčič, Irena Vidic, Lea Likar, p. Janez Ferlež, M.J.A.V., Gloria, Lea Bartha Pesek, Alfa in omega ter Petra Stopar, Ivan Hudnik, Andrej Jerman, Tadej Sadar, Marjan Bunič, Urša in Jure Sešek. Čaka pa vas tudi posebno presenečenje.

Pesmi, kot so "O, luč nebeška", "Gospod, ti veš", "Dva novčiča", "Dajte mi zlatih strun", "Cesta zvabila me je", "Pater Pij", "Deni me", "Misijonar", "O, Mati čistega srca", .... bodo veličastno zazvenele na odru, upamo, polne Gallusove dvorane.

28. november 2016
Na rojstni dan radia, 28. novembra, ko bomo pripravili tudi dan odprtih vrat naše medijske hiše, bo v cerkvi Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani sveta maša. Ob 12. uri jo bo daroval upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran. Po sveti maši pa bo okrogla miza z nekaterimi osamosvojili. Gre za sklepno okroglo mizo v letošnjem letu, saj smo jih pripravili več po vsej Sloveniji. Na njih so sodelovali ministri, poslanci in posamezniki iz časa osamosvajanja. Tokrat se nam bodo predvidoma pridružili Rajko Pirnat, Ingo Paš, Dimitrij Rupel in Jožica Puhar.