19. Gala koncert, slovesna sveta maša ter okrogla miza Radia Ognjišče

17.11.2013 Cerkev na Slovenskem Radio Ognjišče

Radio Ognjišče bo v četrtek, 28. novembra 2013, praznoval 19. rojstni dan. Uvod v praznovanje bo 19. gala koncert z naslovom Hočem s teboj!, ki bo v nedeljo, 17. novembra 2013, ob 15.00 in 19.00 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Zbrane bo na obeh koncertih nagovoril misijonar na Madagaskarju Pedro Opeka. Praznovanje bo doseglo svoj vrh s sveto mašo, ki jo bo v četrtek, 28. novembra 2013, ob 12.00 v kapeli Zavoda svetega Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano daroval p. Branko Cestnik. Po maši ob 13:15 pa bo v dvorani Zavoda okrogla miza na temo, kako vero živeti v osebnem življenju in v družbi. Dotaknili se bodo na zglede, ki jih s svojimi dejanji daje papež Frančišek ter kako Slovenski pastoralni načrt vnesti v življenje posameznega kristjana.

Udeležbo na večernem koncertu so napovedali predsednik Slovenske škofovske konference in novomeški škof msgr. Andrej Glavan, celjski škof msgr. Stanislav Lipovšek ter vrhovni predstojniki redovnih skupnosti v Sloveniji.

Na 19. gala koncertu Radia Ognjišče se bodo glasbeno vrnili v sedemdeseta in osemdeseta leta, ki so v pokoncilski vznesenosti botrovala rojstvu in razvoju t. i. duhovne ritmične glasbe. Klicarji, skupina Minores, France Gačnik, Franc Juvan, skupina Gloria in mnogi drugi so ustvarjali lastne duhovne popevke ali prevajali tuje, ki so si ob kitari izborile svoj prostor v veroučnih skupinah, na mladinskih srečanjih, festivalih, nekatere pa tudi v liturgiji.

Tokrat bodo pesmi Čuj, Gospod, Sta šla učenca, O, romar moj, Na poti skozi življenje, Hočem s teboj in mnoge druge zazvenele v novi preobleki in sodobni izvedbi Alenke Godec, Nuške Drašček, Nuše Derenda, Irene Vrčkovnik, Ive Stanič, Irene Vidic, Dade Kladenik, Simone Vodopivec Franko, Aleksandra Mežka, Jožeta Vidica, Modrijanov, skupine Gloria, spremljevalnega ansambla pod vodstvom Mihe Goršeta in 40-članskega Gala zbora. Potovanje skozi čas, vrhunski glasbeni in močan duhovni dogodek, predvsem pa glasbena pika na i v Letu vere.

Radio Ognjišče je leta 1993 ustanovilo Tiskovno društvo Ognjišče, začetek oddajanja pa je 5. junij 1994 v Kopru. Takrat je radio začel z lokalnim oddajanjem, z neprekinjenim oddajanjem 24-urnega programa pa 28. novembra 1994 v svojih studiih, ki so v kletnih prostorih Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.


 

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] ter na GSM: 051/685–661.