15. Pustna sobotna iskrica za pomoč lačnim otrokom v Etiopiji

Radio Ognjišče v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije tudi letos pripravlja v soboto, 25. februarja 2017, Pustno sobotno iskrico, dobrodelno prireditev, ki je v minulih letih uspešno podala roko različnim projektom v misijonskih deželah. Ljudje iz krajev, v katerih delujejo slovenski misijonarji, imajo s pomočjo darov poslušalcev priložnost živeti lepše življenje. Pred leti smo z zbranimi sredstvi reševali lakoto na Madagaskarju, zgradili šoli v Kambodži in na Madagaskarju, kupili čolne za prevoz otrok po Amazonki, obnovili predporodno sobo in del porodnišnice v Afriki in šše mnogo drugega. Letos se bomo na pustno soboto, 25. februarja 2017, z dobrim delom zazrli v Etiopijo. Pri tem nam bodo pomagali zmagovalca šova Slovenija ima talent duo WildArt, Luka Sešek in skupina Proper.

Pred meseci smo s salezijanskim duhovnikom Jožetom Andolškom spoznali to prostrano deželo z več kot stotimi milijoni prebivalcev. Poročali smo o suši, lakoti, hudih begunskih zgodbah, brezsrčnih trgovcih z belim blagom in na drugi strani spoznavali mnoge uspehe misijonskih postojank. V mestu Gambela, na zahodu Etiopije, deluje salezijanska skupnost, ki skrbi za vzgojo na tisoče otrok, ki jim tamkajšnja osnovna in srednja šola predstavljata nujno zavetje in edino možnost za napredek v kraju, v katerem je zaradi podnebnih pogojev ogromna izpostavljenost lakoti. Riž je v tem predelu države najbolj pogosta, neredko tudi edina, hrana. Voda na zahodu Etiopije je zelo umazana, smrtnost otrok zaradi različnih infekcij je velika. Radi bi pomagali otrokom, ki si zaslužijo lepšo prihodnost, otrokom, ki si zaslužijo preživeti!

Pustna sobotna iskrica bo pot do uresničevanja cilja začela hoditi na pustno soboto, 25. februarja, ob 10.00, ko se bo prek radijske oddaje začelo telefonsko zbiranje sredstev. Ob dvanajstih pa se bo v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani začel pustni ples z dobrim namenom. Zabavali nas bodo: zmagovalca šova Slovenija ima talent“duo WildArt, Luka Sešek in skupina Proper! Vstop na pustni ples bo tudi letos brezplačen, na razlicne načine pa bomo v dvorani zbirali sredstva za otroke v Etiopiji.

Misijonar Jože Andolšek, ki že desetletja skrbi za zbiranje sredstev za Etiopijo, pravi: Vnaprej se zahvaljujem za vaša plemenita srca, ki utripajo za lačne otroke v Gambeli! Obljubljam, da bo vsak cent zbranega denarja namenjen vsakodnevnim obrokom za uboge ucence! Želim si, da bi ta dan imeli srce za najbolj revne, lačne, ki potrebujejo našo pomoč!“ Gospod Andolšek dodaja, da v Gambeli deset evrskih centov zadošča za en obrok. Zato res upamo, da bo Pustna sobotna iskrica, ki se bo odvila pod pokroviteljstvom Mlekarne Celeia, nahranila veliko lačnih ust.

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] ter na telefonski številki 01 292 75 04. V soboto popoldne vas bomo obvestili, koliko denarja smo zbrali.