Zbiranje pomoči za gospodinjstva, prizadeta v neurjih

13.7.2023 Ljubljana Karitas, Solidarnost
Foto: Meteoinfo Slovenija Foto: Meteoinfo Slovenija
Slovenijo sta v četrtek 13. 7. 2023 prešli dve veliki neurji s točo, obilnimi padavinami in orkanskim vetrom. Prvo nočno neurje je povzročilo veliko škodo na številnih gospodinjstvih v Prekmurju, na Koroškem, Štajerskem in na Gorenjskem, kjer je odkrivalo in odnašalo strehe. Najhuje je bilo v krajih Murska Sobota, Rakičan, Turnišče, Velenje in Kamnje. Popoldansko oziroma večerno neurje pa je prizadelo tudi osrednjo in vzhodno Slovenijo, najhuje na območju Krškega. Na mnogih območjih je toča uničevala tudi poljščine in sadje. V teh dneh bo povečana tudi nevarnost plazov.
 
Več kot 100 gospodinjstev po Sloveniji je utrpelo hujšo škodo. Številni ne bodo zmogli sami odpraviti posledic in bodo potrebovali pomoč. Sodelavci Karitas bodo v prihodnjih dneh na najbolj prizadetih območjih stopili v stik s prizadetimi gospodinjstvi. Slovenska karitas je danes tudi namenila prvih 20.000 EUR za prvo pomoč družinam, ki jih je prizadelo neurje.
 
Ob tem Slovenska karitas začenja z zbiranjem pomoči namenjene prizadetim v najhujših neurjih v Sloveniji v letošnjem letu. Vse, ki bi želeli pomagati prosi, da svoj dar za prizadete družine nakažejo na:
 
Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POMOČ NEURJE
Sklic: SI 00 624
 
Svoj prispevek lahko prispevate tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.
 
Hvala vsem za izraženo solidarnost, sočutje in podporo, ki jo mnoge družine v teh dneh v Sloveniji zelo potrebujejo.
 
Več informacij najdete tukaj.