Začetek akademskega leta in študentska pastorala

19.10.2013 Celje, Koper, Ljubljana in Maribor Srečanje, Študent, Univerza

Škofija Celje

Maša ob začetku akademskega leta bo v sredo, 9. oktobra 2013, ob 18.00, v stolni cerkvi sv. Danijela v Celju. Vabijo študente in profesorje.


Škofija Koper

Maša ob začetku akademskega leta bo v torek, 8. oktobra 2013, ob 19.00, v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru. Daroval jo bo koprski škof dr. Jurij Bizjak. Vabijo študente in profesorje.

Študentske maše bodo vsak torek ob 19.30 v Študentskem centru Jadro (ŠCJ). Po mašah izmenično pripravljajo srečanja z različnimi gosti, adoracijo, družabne večere ter kulturne prireditve.

Vzgoja za mladinske voditelje bo potekala vsak drugi ponedeljek v mesecu v prostorih ŠCJ pod vodstvom primorske ekipe Slovenske šole za animatorje. Program je namenjen mladim nad 18 let, ki že vodijo skupino ali jo želijo voditi (npr. skavte, oratorij, mladinsko skupino, pevski zbor …). Za usposabljanje je potrebna prijava do petka, 11. oktobra 2013. Kontaktna oseba je Martina Grmek.

Študentska skupina v stolni župniji Marijinega vnebovzetja bo imela srečanja ob petkih po večerni maši. Študentom priporočajo tudi predavanja in srečanj, ki jih organizira Klub krščanskih izobražencev in so običajno ob ponedeljkih.


Nadškofija Ljubljana

Maša ob začetku akademskega leta bo v torek, 8. oktobra 2013, ob 18.30 v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Somaševanje bo vodil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. Vabijo študente in profesorje.

Nagovor škofa Antona Jamnika.

Unipas, univerzitetna pastorala v Ljubljani

Študentske maše bodo vsak torek ob 19.00 v kapeli na Poljanski cesti 4 na Teološki fakulteti v Ljubljani. Po mašah vabljeni v skupine, ki se srečujejo izmenično: študijska skupina Nikodem, katekizemska skupina, molitvena skupina Credo in Biblična skupina Kleopa.

V centru UNIPAS so na voljo prostori za srečanja skupin, za študij ali družabna srečanja. Lahko se dogovorite tudi za osebni pogovor ali prejem zakramenta spovedi.

Pripravljajo kateheze za študentske skupine, v adventu in postu organizirajo duhovne vaje, pripravljajo pa tudi duhovno-družabna srečanja: pozimi v hribih in poleti na morju (Kaprije).


Nadškofija Maribor

Maša ob začetku akademskega leta bo v sredo, 9. oktobra 2013, ob 18.00 v stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Mariboru. Somaševanje bo vodil celjski škof in apostolski administrator mariborske nadškofije msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Zbrane bosta nagovorila prorektorica za študijske zadeve Univerze v Mariboru prof. dr. Mihaela Koletnik in predstojnik enote Teološke fakultete UL v Mariboru prof. dr. Maksimilijan Matjaž. Prepevali bodo pevci iz študentskega zbora Vdih, sodelovali pa bodo študentje iz katoliških študentskih domov.Škofija Novo mesto

Maša ob začetku akademskega leta bo v soboto, 19. oktobra 2013, ob 19.00 v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Novem mestu. K njej so povabljeni študentje in profesorji ter njihovi domači. Po sveti maši bodo slušatelji Katehetsko-pastoralne šole Novo mesto prejeli spričevala in diplome ob sklepu prve oz. druge stopnje izobraževanja.