Za družine z več otroki zbrali več kot 8.800 evrov

15.2.2017 Ljubljana Družina, Akcija, Koncert
Foto: Tomaž Celarec Foto: Tomaž Celarec

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, je v sredo, 15. februarja 2017, v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano pripravila dobrodelni koncert z geslom Ljubezen nikoli ne mine. Poleg družin so nastopili priznani glasbeniki, ki so se odpovedali honorarju z željo, da čim več ljudi daruje za velike družine, ki potrebujejo pomoč. Sredstva so zbirali tudi v večernem programu Radia Ognjišče, ko so predvajali koncert. Do konca radijskega prenosa se je za pomoč družinam z več otroki zbralo 8851 evrov. Tisti, ki bi še želeli pomagati, pa lahko pokličejo na številko 0590 355 30.

Predsednica uprave Aninega sklada Marija Šterbenc se je zahvalila vsem dobrotnikom, glasbenikom in tudi radiu za izkazano pomoč. "Dragi prijatelji in dobrotniki Aninega sklada. Iskrena hvala vsem, ki ste v sredo in sinoči zvečer namenili svoj dar za delovanje Aninega sklada za družine z več otroki in res iskrena hvala. Bili ste zelo darežljivi," je dejala in na koncertu še povedala: "Hvala za vsak dar, še tako majhen, hvala za vsako dobro misel, hvala za molitev. Ponesite zahvalo naprej med prijatelje in znance. Zavedajmo se, da ljubezen nikoli ne mine!"

Koncerta se je v sredo udeležil tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, ki je pri Slovenski škofovski konferenci odgovoren za področje družine. "Ob vseh mislih v besedi in glasbi, ki se pletejo in tkejo v lepo doživetje, bi rad izrekel samo eno zahvalo: Hvala družinam Aninega sklada. Hvala, da so! Da v naš svet, naveličan vsega, sit vsega, in zato tolikokrat neizmerno lačen, prinašajo sporočilo življenja, prinašajo sporočilo veselja, prinašajo sporočilo sprejemanja, prinašajo sporočilo bližine. Vsega tistega, kar v resnici nasičuje od znotraj. Zato drage družine, ki ste tukaj, in drage vse druge družine, hvala da ste in da nas učite, kje se človeka odžeja, nasičuje od znotraj."

Na koncertu, ki ga je povezoval Jure Sešek, so nastopili Slovenski oktet, Manca Izmajlova, Alpski kvintet, Oto Pestner, Andrej Šifrer, Tone Rus z družino, Luka Sešek, Kvartet Štiglic, Družina Ivančič in otroci iz družin Kostanjšek, Štigl, Rabak, Drenik in Žebovec.

Ustanova Anin sklad deluje že več kot 18 let in združuje približno 350 družin z več kot 2200 otroki. Pomagajo jim na več načinov. Redno mesečno finančno pomoč prejema približno 140 družin, drugim pomagajo po svojih zmožnostih. Udeležujejo se njihovih srečanj, ki jih organizirajo od dva do trikrat letno, spomladi se srečajo na družinskem dnevu v Šentjakobu ob Savi, poleti ob godu sv. Ane v Dolenjskih Toplicah, včasih se srečajo še ob kakšni drugi priložnosti.

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Za dodatna informacije so vam na voljo na številkah 051 390 787 (Alen Salihović) in 051 317 533 (Marija Šterbenc), kjer boste lahko izvedeli tudi, kako pomagati družinam. Lahko pa tudi pišete na naslova: [email protected] ali [email protected].