Vročitev italijanskega državnega odlikovanja in podelitev naslova častni občan Alojzu Rebuli

17.10.2012 Trst in Devin Knjiga, Kultura, Nagrada
Alojz Rebula - vir - Primorski dnevnik Alojz Rebula - vir - Primorski dnevnik

Na prefekturi v Trstu bo v sredo, 17. oktobra 2012, ob 11.00, tržaški prefekt in vladni komisar v Avtonomni deželi Furlaniji Julijski krajini Alessandro Giacchetti pisatelju Alojzu Rebuli vročil drugo najvišje italijansko državno odlikovanje, ki ga podeljujejo za zasluge na področjih kulture, gospodarstva, javnega ali človekoljubnega dela. Na dan republike, 2. junija 2012, je namreč predsednik republike Giorgio Napolitano prof. Rebulo imenoval za velikega častnika Viteškega reda za zasluge za Republiko Italijo (Grande ufficiale dell'Ordine al merito della Repubblica Italiana).

Prefekt, ki konec meseca oktobra odhaja v pokoj, bo ob tej priložnosti izročil tudi nekaj nižjih odlikovanj nekaterim drugim osebnostim. Za predstavnike medijev bo vstop prost, za občinstvo pa bo omejen.

V Avditoriju Jadranskega zavoda Združenega sveta v Devinu bo v četrtek, 18. oktobra 2012, ob 17.30, devinsko-nabrežinski župan Vladimir Kukanja podelil naziv častnega občana pisatelju Rebuli, ki se je sicer rodil na ozemlju devinsko-nabrežinske občine, vendar ima stalno bivališče v tržaški občini. Sklep o podelitvi naziva častni občan je na predlog odbornice za kulturo Marije Brecelj pred časom soglasno izglasoval občinski svet. Dogodek bo povezan s kulturnim sporedom.


Dodatne informacije so dogodku v Devinu so na voljo na sedežu Urada za kulturo devinsko-nabrežinske občine, tel. 0039/040–201–73–70.