Velike reči mi je storil Mogočni (Lk 1,49)

16.9.2017 ob 9:00 Stična pri Ivančni Gorici Cerkev v Sloveniji, Duhovni program, Kateheza, Mladina, Molitev

STIČNA MLADIH 2017

Narodno srečanje katoliške mladine bo v soboto, 16. septembra 2017, z začetkom ob 9. uri ob cistercijanskem samostanu v Stični.


Spremljajte dogajanje v živo preko Twitter računa @katoliskacerkev in @sticnamladih ter oznak #StičnaMladih in #StičnaMladih2017


Stična mladih je sinonim za veselje, izkušnjo skupnosti, praznovanje vere in krepitev prostovoljstva mladih. Več kot dvesto mladih prostovoljcev skozi celo leto ustvarja vsebine in program srečanja, ki bo v svoji polnosti zaživel prav 16. septembra. Takrat se bo ob cistercijanskem samostanu v Stični srečalo med pet in šest tisoč mladih katoličanov iz cele Slovenije.

V letu 2016 je Stična mladih prejela posebno priznanje s strani predsednika RS Boruta Pahorja za izjemen doprinos k mladinskemu sektorju. Dolgoletna prostovoljka, Anita Merhar, pa je za svoje prostovoljsko delo na Stični mladih prejela naziv Naj prostovoljka leta 2016, ki ga podeljuje Mladinski svet Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS.

Vsebinsko se letošnja Stična mladih nanaša na papeževo poslanico mladim, iz katere izhaja tudi njeno geslo »Velike stvari mi je storil Mogočni (Lk 1,49). Za mlade različnih starosti bodo na voljo program za dijake in študente, delavnice, tržnica mladinskih organizacij, maša in zaključni koncert. Med gosti bo tudi Ania Golędzinowska, ki bo spregovorila o svoji izkušnji, kako velike reči je Mogočni storil v njenem življenju.

Ob somaševanju škofov in duhovnikov bo mašo ob 14.15 daroval in pridigal soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

VSTOPNINA IN DOBRODELNI NAMEN

Vsak udeleženec plača 5 EUR vstopnine. S zbranimi sredstvi krijemo del stroškov srečanja. 1 EUR pa namenimo v dobrodelni namen.

SPOVEDOVANJE

Ena izmed dragocenih izkušenj srečanja je za mnoge mlade prejem zakramenta sprave. Duhovnike vabimo, da sporočite svojo pripravljenost, da kot spovedniki kakšno uro posvetite mladim. Samostansko notranje dvorišče bo »dvorišče usmiljenja«.

ZGOŠČENKA STIČNA TOČKA – NOVOST

Stična bend, ki je deloval od 2013 se letos poslavlja. Ko predajajo svoje mesto novi zasedbi, so izdali zgoščenko z 9 skladbami sodobne krščanske glasbe. Zgoščenka bo v Stični na voljo po promocijski ceni.

DONACIJE

Brez pomoči organizacij in posameznikov, kljub veliki zavzetosti več kot dvesto prostovoljcev, ne bomo uspeli pokriti stroškov organizacije srečanja. Nakazila donacij na Društvo SKAM, Jurčičev trg 2, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 3000 0001 0177 470 (SBERBANK, SABRSI2X); »00 210« in namen »Stična mladih – donacija«.

VEČ INFORMACIJ O STIČNI MLADIH (klikni).

Do 20. septembra pa ne pozabite izpolniti tudi vprašalnika za boljše razumevanje mladih v luči priprav na Sinodo mladih 2018. 

Se vidimo 16. septembra v Stični!