Večer v atriju

20.5.2019 ob 19:30 Dom sv. Jožef Celje, Plečnikova ulica 29 Cerkvena glasba, Kultura
Fantje z Jožefovega hriba Fantje z Jožefovega hriba

Dom sv. Jožef Celje ob dnevu odprtih vrat vabi na koncert iz sklopa »Večeri v atriju«: Fantovska in dekliška ljubezenska pesem, ki bo v ponedeljek, 20. maja 2019, ob 19.30 v atriju Doma ali v Kardinalovi dvorani (v primeru dežja). Nastopajo vokalna skupina Fantje z Jožefovega hriba in Zbor zaposlenih Doma sv. Jožef. Vstop je prost.

Vokalno skupino fantov z Jožefovega hriba in okolice, sestavljajo člani iz župnijskega občestva Sv. Jožef nad Celjem, ki jim je dragocena lepa pesem in druženje. Sicer amaterji a z veliko dobre volje, so se ob mnogih prireditvah v okviru Doma sv. Jožef,  navdušili in združili v prepevanju ter prvič nastopili pred občinstvom ob martinovanju leta 2012.  Dobili so veselje in zaživeli kot skupina v župniji in v okviru dejavnosti Doma sv. Jožef, kjer od takrat naprej kar redno skrbijo na različnih prireditvah za prepevanje, sami ali pa v sodelovanju z drugimi skupinami na hribu. Njihov izbor pesmi je različen, v glavnem fantovske ljudske pa tudi narodne in domovinske ter seveda bogoslužne in tudi umetne. Program prilagajajo potrebam ob prireditvah. V skupini jih je ves ta čas osem ali več, sicer pa želijo biti odprta zasedba. Vodi jih Primož Krt, v pomoč pa sta mu tudi Andrej Gubenšek in Anja Kolman. Skupino sestavljajo: prvi tenor; Miha Lokovšek in Luka Kolman ter Jan Čater, drugi tenor; Urban Šajn in Aleš Logar, prvi bas; Andrej Gubenšek, Janže Kenda in Simon Mlakar ter drugi bas; Lovro Tacol in Domen Gobec.

Primož Krt je med študijem arhitekture obiskoval in zaključil Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani - smer solopetje pri profesorici in solistki Ireni Baar. Ob osnovnem poklicu (je univerzitetni diplomirani inženir arhitekture) deluje kot zborist, korepetitor in solist v zboru prvega slovenskega pevskega društva LIRA, bil je član raznih vokalnih skupin in zborov. 3 leta je bil umetniški vodja Celjskega okteta. Kot solist je nastopil v številnih operetah in muzikalih v poletnem gledališču Studenec in Žalcu, na koncertih orkestra akord, na recitalih in v več sakralnih vokalno-instrumentalnih delih. Zadnja leta je veliko sodeloval v zboru lju­bljanske Opere in baleta kot solo zborist, letos pa kot solist mariborske Opere v muzikalu Titanik.